Universitatea Craiova, ținută în șah de Politehnica Iași

0
1688

Poli Iaşi a început noua ediţie de campionat cu un rezultat pozitiv, după ce a remizat alb cu Universitatea Craiova în deplasare.

Partida de pe “Ion Oblemenco” a fost amânată cu 50 de minute din cauza unor probleme la instalația de nocturnă. S-a vorbit inclusiv despre posibilitatea ca oltenii să piardă la masa verde.

“Nu era normal să nu se joace, chiar dacă am fi câştigat la masa verde. Eu vreau ca toate meciurile să se joace pe teren, aşa ne-am văzut şi noi nivelul, am văzut unde ne situăm”, a precizat Andrei Cristea.

În primele 20 de minute nu au fost ocazii importante la cele două porți.

Ieșenii au avut prima șansă de gol în minutul 22, când Ionuţ Panţîru a șutat puțin peste poartă.

Cinci minute mai târziu a venit și replica craiovenilor. Alexandru Mitriță a luat o acțiune pe cont propriu dar a fost blocat de același Panțîru în ultimul moment.

Celelalte două mari ocazii ale primei reprize le-au aparținut tot oltenilor. În minutul 33, atacantul Andrei Burlacu a trimis un șut spectaculos, dar a fost blocat de Denis Rusu.

În minutele de prelungiri, cel mai periculos om din trupa lui Devis Mangia, Mitriță a fost foarte aproape de deschiderea scorului, dar șutul său a țintit bara și Politehnica Iași a scăpat cu fața curată.

După revenirea de la vestiare, tot oltenii au preluat controlul jocului. Croatul Dominik Glavina a fost aproape să profite de o gafă a ieșenilor, însă șutul său a dezamăgit.

În minutul 54, Denis Rusu s-a opus din nou insistențelor adversarilor. Nicușor Bancu a trimis un șut de la distanță, însă portarul de la Poli Iași a respins în lateral.

Andrei Cristea era cât pe ce să îi pedepsească pe craioveni pentru ocaziile ratate, însă șutul său din unghi s-a dus peste poarta lui Mirko Pigliacelli.

S-a terminat 0-0, până la final niciuna dintre cele două echipe nereușind să înscrie. Poli Iași oprește seria de patru victorii ale Universității în meciurile directe.

Vedeta din Copou, Andrei Cristea, e convins că rezultatul obţinut în Bănie reprezintă doar startul unui sezon frumos.

“Suntem foarte fericiţi pentru acest rezultat. Am jucat pe terenul unei echipe mari, pe un stadion ca un vulcan. Ne dă speranţe pentru viitor, sper să construim la Iaşi o echipă frumoasă. Flavius a adus câţiva jucători, probabil va conta pe ei. Chiar dacă au calitate mare, nu sunt încă la 100% fizic”, a declarat atacantul de 34 de ani.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Popa (Markovici ‘73), Gardoş, Ferreira – Dimitrov (Briceag ‘35), Cilcâldău, Mateiu, Bancu – Glavina (Bărbuţ ‘64), Burlacu, Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia.

Poli Iaşi: Rusu – Gallego, Mihalache, Frăsinescu, Chelaru, Panţîru – Ştefănescu (Bosoi ‘66), Cioinac, Pîrvulescu (Mimoun ‘61) – Kizito (Petre ‘77), An. Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here