Şeful Poliţiei ieşene a rămas fără secretară. Aceasta şi-a dat demisia după ce a fost prinsă la furat dintr-un magazin

1
13477

Secretara comisarului-şef Costel Gîtlan, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, şi-a dat demisia din funcţie după ce a fost filmată în timp ce fura produse cosmetice din Carrefour Era.

Decizia onorabilă a fost luată în urmă cu câteva zile deoarece în cursul zilei de ieri urma să ajungă în faţa Comisiei de Disciplină a IPJ.

Dumitriţa Burac a fost anchetată de colegii de la Sectia I, care au dispus clasarea cauzei după ce ambele părţi au căzut la pace. Tânăra poliţistă şi-a început activitatea în cadrul IPJ, în anul 2016. În primă fază, Dumitriţa a lucrat la Secţia 2 Poliţia după care a fost avansată pe funcţia de secretară a şefului IPJ.

Furtul

Pe data de 5 aprilie 2018, Dumitriţa Burac a mers la Carrefour Era. Tânăra era însoţită de  verişoară şi de o altă prietenă. După ce şi-au pus în coş unele cumpărături, Dumitriţa şi verişoara ei s-au îndreptat către raionul de cosmetice. De acolo au luat mai multe produse, dar pe care nu le-au mai pus în coşul de cumpărături ci le-au ascuns sub haine. Toată scena a fost filmată de camerele de supraveghere, iar după ce au trecut de casa de marcat, au fost “trase pe dreapta” de un agent de pază, care le-a întrebat ce produse au ascunse sub haine.

Cum niciuna dintre tinere nu a vrut să recunoască, ba mai mult, Dumitriţa Burac a scos legitimaţia şi a început să-l intimideze pe paznic, acestea au fost percheziţionate corporal, asupra lor găsindu-se produsele sustrase. Lucrătorii magazinului au sunat imediat la 112, la faţa locului făcându-şi apariţia colegii Dumitriţei de la Secţia 1 Poliţie. Menţionăm faptul că produsele sustrase în valoare totală de 351 lei au fost recuperate. În cele din urmă, cele două părţi s-au împăcat, iar procurorii au dispus clasarea cazului.

Comentarii:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here