S-a terminat distracția cu numărul de înmatriculare. S-a întocmit DOSAR PENAL!

0
8949

Maşina cu plăcuţa de inmatriculare M..E PSD nu va mai fi văzută pe străzile României deoarece autoritățile române au aflat că numerele de înmatriculare preferențiale din Suedia nu sunt valabile pe teritoriul României. Iar șoferul mașinii se va alege cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism ale cărui numere de înmatriculare nu sunt valabile pe teritoriul țării noastre.

Autoritățile suedeze au confirmat printr-o adresă oficială că adevăratele numere ale mașinii sunt RSD059, singurele care sunt acceptate pe drumurile altor țări, iar cele alese de șoferul român pot fi utilizate doar în Suedia. Răzvan, bucureșteanul care conduce autoturismul Audi și care a ales sa plătească 650 de euro doar pentru a obține numărul de înmatriculare cu conotație, a fost ieri seara în Craiova. Acesta și-a achitat taxa de parcare pe un loc în fata primăriei și a așteptat ca trecătorii sa își facă poze cu mașina sa.

”Se prevede că numere de înmatriculare mai sus menționate sunt valabile doar pe teritoriul național al acestui stat și nu sunt valabile pe teritoriul altor țări. Totodată, în aplicația EUCARIS numărul de înmatriculare permanent al autoturismului de mai sus este RSD059”, au transmis oficialii MAI către toate inspectoratele de poliție județene, Brigada Autostrăzi și Direcția Generală de Poliție a municipiului București.

Comunicatul autorităților suedeze lamureste situatia: ”Vă informăm asupra faptului că Poliția Română poate solicita ca plăcuțele de înmatriculare în cauză să fie îndepărtate, iar în locul acestora să fie montate plăcuțele de înmatriculare comune. Plăcuțele de înmatriculare personalizate sunt valabile doar pe teritoriul național și nu sunt valabile pe teritoriul altor state, în condițiile în care acestea nu permit în mod specific acest lucru”.

Răzvan a declarat că mesajul său nu ar trebui să deranjeze atâta timp cât este doar un număr de înmatriculare.
„Am studiat cuvântul foarte mult înainte să decid să îl propun ca număr de înmatriculare. L-am găsit în DEX și, surprinzător, nu are semnificația la care ne gândim cu toții când îl auzim folosit pe stradă. Este însă un mesaj pentru anumite persoane, pentru Liviu Dragnea aș putea spune. O să merg la mitingul din Piața Victoriei de pe 10 august, dar nu o să merg cu mașina.

Altfel spus, după ce s-a distrat zile în șir, a venit și ziua „premierii”. Șoferul va fi tratat că orice conducător auto depistat cu o mașină neinmatriculata pe teritoriul României. În rest e caterincă!

UPDATE 14.50
“Proprietarul maşinii la care faceţi referire nu a fost nici amendat şi nici s-a întocmit pe numele său un dosar de urmărire penală”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj, citat de Adevărul.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here