FOTO-VIDEO: Discriminare sau abuz în serviciu? Iată în ce ipostaze au fost surprinşi poliţiştii rutieri!

1
3629

Un ieşean din localitatea Grajduri susţine că este abuzat de către un agent de Poliţie al Biroului Rutier Iaşi. Incidentele s-au produs pe data de 14 august 2018, în municipiul Iaşi. Primul incident s-a petrecut în jurul orei 16.10, pe bdul Păcurari. “Mergeam pe Bulevarul Păcurari în maşină cu fiul meu. La un moment dat am observat o farmacie şi am oprit pentru a-i lua medicamente copilului. Într-adevăr am oprit neregulamentar, dar văzând că în faţa mea mai era un alt autoturism marca Skoda staţionat am decis să trag pe dreapta pentru câteva minute. Nici bine nu am intrat în farmacie că am văzut şi auzit semnalele acustice şi luminoase ale Poliţiei. Am ieşit imediat afară să văd ce s-a întâmplat. Totodată a ieşit şi doamna, şoferiţa de pe Skoda, dintr-o pescărie alăturată farmaciei. Echipajul de poliţie ne-a solicitat actele la ambii conducători auto, iar noi ne-am conformat. Supărarea mea a fost atunci când am văzut că mie îmi dă amendă, iar doamnei… nu”, ne-a mărturisit Ferdinand Stănescu, ieşeanul care susţine că este hărţuit de unii poliţişti rutieri.

Discriminare sau abuz în serviciu?

Ferdinand Stănescu susţine că la mijloc ar fi vorba despre o răzbunare din partea oamenilor legii deoarece el este de etnie rromă. Acesta nu-şi poate explica cum de conducătoarea auto care a parcat neregulamentar în faţa autoturismului său a scăpat fără niciun avertisment, iar el a fost sancţionat contravenţional. “Eu sunt conştient că am încălcat Legea, dar de ce numai eu am fost amendat? Legea nu se aplică pentru toţi? Eu nu-mi doresc decât explicaţii din partea şefilor poliţiştilor respectivi. M-au văzut că sunt ţigan şi au zis că e rost de amenzi pentru a-şi face ei norma”, s-a plâns Stănescu. Nici bine nu s-a despărţit de echipajul de Poliţie că Ferdinand Stănescu avea să aibă o a doua întâlnire neplăcută cu ei.

Runda a II-a

Cum un necaz nu vine niciodată singur, Ferdinand Stănescu avea să dea iarăşi nas în nas cu acelaşi echipaj de Poliţie Rutieră. Cel de-al doilea incident s-a petrecut în jurul orei 20.10, în aceeaşi zi, pe bdul Carol I. “Eram în maşină tot cu fiul meu când am mers să-mi fac nişte analize la Spilalul Clinic Dr. C. I. Parhon Iaşi. În aşteptarea analizelor am decis să merg să mă plimb pe Copou. La un moment dat i-am văzut pe cei doi poliţişti care m-au amendat mai devreme cum strângeau în braţe nişte tinere ce stăteau pe o bancă de pe marginea bulevardului. Menţionez că maşina de Poliţie era parcată neregulamentar şi nu avea semnalele acustice şi luminoase puse în funcţiune. În acel moment am scos telefonul şi am început să-i filmez. A urmat al doilea proces verbal de contravenţie“, a mai precizat Ferdinand Stănescu.

Semne obscene

Bărbatul susţine că după ce a fost observat de poliţişti că îi filmează, aceştia i-au arătat semne obscene şi chiar l-au amendat din nou pentru că “ţinea un obiect în mână”.

“Eu am vrut să le atrag atenţia că nici ei nu procedează corect parcând neregulamentar şi strângând în braţe tinerele pe Copou, poliţiştii fiind în timpul serviciului. Drept răsplată, am mai primit o amendă pentru că ţineam un obiect în mână, eu fiind la volan. Menţionez faptul că în tot acest timp eu am condus regulamentar, dar în momentul în care au văzut că sunt filmaţi, au pornit după mine şi m-au oprit din nou în trafic. Pe această cale doresc să primesc explicaţii din partea superiorilor acestor poliţişti cu privire la modul lor de acţiune. Eu consider că la mijloc a fost vorba despre o discriminare, iar dacă se adevereşte acest lucru o să mă adresez instanţelor abilitate pentru soluţionarea cauzei”, a conchis Stănescu.

Comentarii:

1 COMENTARIU

  1. Facea analize seara? Pai la ora aia doar daca era in coma. Ori coloratul zice ca se plimba la volan….Cumm te iei de ei, cum e discriminare. Sa respecte legea e greu….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here