Locuri gratuite în tabere în Republica Moldova pentru elevii ieşeni

0
866

În luna august, 104 elevi din unitățile de învățământ ale județului Iași, însoțiți de 10 profesori, au beneficiat de locuri gratuite în taberele din Republica Moldova.

Conform unui acord de parteneriat între ministerele educației din România și din Republica Moldova, elevii din patru județe de pe malul drept al Prutului, printre care se numără și Iașiul, care au rezultate școlare deosebite și implicare activă în proiectele instituției pe care o reprezintă, anual, participă la Tabăra de vară din localitatea Vadul lui Vodă, de lângă Chișinău. Astfel, la începutul lunii august, 24 de elevi din școlile județului Iași au avut posibilitatea să petreacă 10 zile de vacanță alături de copii din școlile Republicii Moldova.

În perioada 13-22 august, alți 80 de elevi din Iași, Pașcani, Hârlău, Târgu Frumos și Focuri au participat la activitățile Taberei „Prietenia”, din localitatea Coșnița, raionul Dubăsari, la invitația  Direcției Generale de Educație, Tineret și Sport din Municipiul Chișinău. Oferta instituției partener al Inspectoratului Școlar Județean Iași are la bază relațiile de colaborare temeinică în domeniul educației, inițiate în 2010 și dezvoltate constant prin proiecte și schimburi de experiență între cele două instituții din Iași și Chișinău. Programul taberei a cuprins activități variate pentru care au avut ca obiectiv perfecționarea competențelor de socializare și dezvoltarea personală a copiilor, prin concursuri, jocuri sportive, ateliere creative, spectacole, vizite la obiectivele cultural-istorice din Republica Moldova.  Cele două tabere la care au participat elevii ieșeni au contribuit la descoperirea și valorificarea  tradițiilor, a istoriei și a culturii neamului românesc în Anul Centenar.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here