EXCLUSIV! TEROARE la Bîrnova! Localnici în pericol de moarte

0
2534

Că și cum nu era suficientă bătaia de joc a DelGaz Grid pe Șoseaua Birnovei, pe unde nu mai circulă nici maxi taxi, azi a mai apărut o problemă ce a pus pe fugă localnicii care încercau să ajungă spre zona Vămăşoaia-Sfintii Voievozi venind dinspre Cercu, unde îi lasă microbuzele. Pe la amiază, la troița de la intrarea pe aleea betonată spre Pietrărie, mai multe femei și copii făceau semne disperate la puținele mașini care făceau turism pe drumurile zonei în căutare de rute ocolitoare.

AJUTOR!

Grupul cerea ajutor să fie dus câteva sute de metri că să scape de un roi masiv de albine aflat la marginea șoselei. Pe aproximativ 15 metri se putea vedea o grămadă compactă de albine și multe altele în zbor ce făceau un zumzăit de îți îngheța sângele în vene. Speriați, oamenii au sunat la numărul de urgență 112, de unde au fost redirecționați către Unitatea de Jandarmerie. Ulterior, un echipaj de jandarmi s-a deplasat la față locului, luând măsurile ce se impun în asemenea cazuri. 
“A fost trimis în zonă un echipaj de jandarmi pentru a izola perimetrul. Colegii care au fost la faţa locului mi-au transmis că pe o suprafaţă de drum aproximativ 15-20 metri liniari era vărsată miere de albine, suprafaţă pe care se adunaseră albinele. Zona a fost izolată şi s-a sunat la Primăria Bîrnova. De acolo au venit un poliţist local şi un apicultor. În primă fază s-au vărsat găleţi cu nisip pe suprafaţa cu pricina după care s-a spălat partea carosabilă. În jurul orei 13.00, suprafaţa a fost curăţată, iar cetăţenii nu au mai fost puşi în pericol. Menţionez că la astfel de evenimente noi suntem cei care trebuie să intervenim pentru a izola zona”, a precizat căpitanul Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Iaşi.

Și primarul a ajuns în zonă

“Am aflat de dimineață de ceea ce este acolo la intersecția cu drumul spre Pietrarie. Cineva a scăpat un recipient cu ceva dulce, melasa sau miere, și în câteva ore s-au adunat foarte multe albine. Am luat legătură cu un apicultor și am incercat să rezolvăm problema cât mai repede posibil ca să nu se ajungă la evenimente nedorite în zona”, a declarat Mihai Balan-primarul comunei Birnova.

Teroare

Persoanele ajunse în zonă au trăit spaima vieţii lor cănd au văzut “covorul” de albine. Acestea au cerut sprijinul șoferilor pentru a traversa zona.
Una dintre ele a suferit un atac de panică, ea precizând că a mai avut parte de un episod de acest fel, fiind internată 3 zile în spital că urmare a întepaturilor de albine.

“Simt că mă prăbușesc numai când mă uit la musuroiul ăla de albine. Eu sunt alergică și am mai pățit o dată cu niște albine care m-au fugărit pe drum și am ajuns la spital mai mult moartă. Am stat 3 zile în perfuzii. De-atunci am rămas cu o frică de cad din picioare numai când le văd așa grămadă” -Elena Ifrose.
 
“După ce că nu circulă transportul în comun pe aici din cauza lucrarilor de gaze și trebuie să venim pe jos de la Cercu, acum suntem puși în situația să ne refugiem pe-aici pe după garduri de frică albinelor. Sunt foarte multe întinse pe câțiva metri pe asfalt. Să sune cineva la 112”, a menţionat Elena Vartolomei, localnică.
Femeile speriate au declarat că au stat zeci de minute pentru ca un binevoitor să le ia în maşină şi să-i treacă de “covorul” de albine.

“Stăm aici de 20 de minute și nu îndrăznim să trecem mai departe de frica albinelor. E un mușuroi mare, mare. Sigur e periculos să trecem pe lângă el! Albinele zboară dintr-o parte în cealaltă a drumului”, a mai adăugat Petronela Toma, o invatatoare ce trebuia sa ajunga la Inspectoratul Scolar.

Măsura urgentă care se impune: Inconștientul (care prin neglijența sa a pus în pericol viețile celor ce treceau prin zona) este căutat și sancționat în vreun fel?
Solicităm în mod public sesizarea organelor abilitate să cerceteze acest aspect.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here