Iașul va găzdui conferințele Congresului Reîntregirii Neamului

0
432

Primăria Municipiului Iași și Acțiunea 2012 vor organiza conferințele Congresului Reîntregirii Neamului. Evenimentele se vor desfășura în perioada 25-25 august și se vor finaliza cu Marșul Centenarului, pe traseul Iași – Ungheni – Chișinău.

Seria conferințelor va începe sâmbătă, 25 august, ora 11.00, în Sala „Vasile Pogor” din cadrul Palatului Roznovanu. În același loc, de la 11.30, va avea loc conferința „Spațiul informațional comun România și Republica Moldova” (moderator Iulia Modiga), de la ora 14.00 o prezentare a activităților comune ale membrilor Ligii Aleșilor Locali Unioniști (moderator Petru Frunze), iar de la ora 15.00 evenimentul „Alianța pentru centenar: mediul asociativ la 100 de ani de la Marea Unire” (moderatori dr. Mihai Nicolae și Cezar Năstase). Începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură a Studenților se va desfășura conferința „Unirea: expertiză și diplomație” (moderator prof. univ. dr. Radu Baltașiu). În cadrul conferințelor vor fi abordate subiecte precum unirea României cu Republica Moldova ca proiect de țară, protejarea drepturilor populației românești de peste granițe, precum și proiecte urgente de infrastructură ca autostrada Chișinău – Iași – Târgu Mureș.

Duminică, începând de la ora 10.00, în Sala „Vasile Pogor” din cadrul Palatului Roznovanu, vor fi prezentate concluziile conferințelor, acestea urmând a reprezenta o „foaie de parcurs a Congresului Reîntregirii Naționale”. De la ora 14.00, grupul de unioniști din România și Republica Moldova care participă la Marșul Centenarului pe traseul Alba Iulia – Chișinău va ajunge la Iași. Plecarea spre Chișinău se va face la ora 14.00, din fața Palatului Culturii. „De la 1 iulie și până acum, am parcurs 1.200 de kilometri pe jos, pentru ca proiectul Reunirii să nu stea pe loc, pentru ca anul 2018 să nu fie despre tabere și dezbinare, ci despre unitate națională. Îi așteptăm pe ieșeni să se alăture Marșului pentru a trece Prutul duminică și a parcurge ultimii 100 de kilometri până la Chișinău, unde, pe 1 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc o manifestație de amploare”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Ultima etapă a Marșului Centenarului va avea traseul Iași – Ungheni (duminică, 26 august, ora 19.00) – Călărași – Sadova – Lozova – Căpriana – Strășeni – Chișinău.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here