Recomandările Poliţiei ieşene pentru perioada Sărbătorilor Iaşului

0
516

Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva şi de ZileleIaşului, Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, comisar şef de poliţie Gîtlan Costel a dispus ca peste 400 depolițiști să fie în stradă, în aceste zile, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Astfel, în perioada 10-15 octombrie a.c., se vor afla la datorie peste 400 de poliţişti de la structurile de ordinepublică, rutieră, investigaţii criminale, transporturi, şi de la alte structuri, suplimentar față de dispozitivele curente.

Poliţiştii vor acţiona cu autospecialele din dotare pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât pelerinii, turiştii şi ieşenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

Vor fi organizate, zilnic, în această perioadă, patrule de siguranţă publică, atât pedestre cât şi auto.

În aceste zile, poliţiştii ieşeni vor fi prezenți și vor acționa pentru siguranța cetățeanului la manifestările religioase și evenimentele cultural-artistice, la care se estimează că va participa un număr mare de persoane. De asemenea, în zonele aglomerate vor acţiona şi poliţişti în civil, pentru a preveni comiterea de furturi din buzunare şi alte fapte antisociale.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, poliţiştii rutieri vor acţiona pe tronsoanele de drumuri naţionale şi DE 583, utilizând, zilnic, întreaga aparatură radar din dotare. O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către mun. Iaşi, în zona Catedralei Mitropolitane.

Totodată, poliţiştii de la transporturi vor acţiona pe trenurile de călători, în staţii şi triaje de caleferată şi în aerogara Iaşi, pentru prevenirea incidentelor.

Tot în această perioadă vor continua controalele comune D.S.V.S.A. – I.P.J. Iaşi. Filtrele de control urmăresc verificarea autovehiculelor cu privire la mişcările de animale, produse de origine animală şi furaje. De asemenea, în cadrul măsurilor speciale de prevenţie sanitar-veterinară în perioada Sărbătorilor Iaşului, poliţiştii rutieri se vor afla alături de reprezentanţii DSVSA în cele 4 puncte de dezinfecţie (unde au fost puse covoare dezinfectante) instalate la intrarea în Coropceni, Bivolari, Pod Şcheia şi Mirceşti.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here