FOTO-VIDEO: Decizie de ultimă oră: Jocul de artificii din această seară a fost anulat!

0
2292

În cursul zilei de astăzi, 15 octombrie 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a notificat firma responsabilă de organizarea jocului de artificii programat pentru finalul concertului din cadrul celei de-a XXVII-a ediţii a Sărbătorilor Iaşului că, în baza prevederilor Legii 126 / 1995 privind regimul materiilor explozive, nu eliberează avizul necesar pentru desfăşurarea spectacolului.

Cu exact o săptămână în urmă, pe 8 octombrie 2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi elibera firmei respective, în baza aceleiaşi Legi 126 / 1995, un acord pentru organizarea jocului de artificii în seara zilei de 15 octombrie 2018.


Notificarea de astăzi, 15 octombrie 2018, a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi invocă faptul că acordul din 8 octombrie 2018 al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi „şi-a pierdut valabilitatea”.

” Vă facem cunoscut faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a eliberat Acordul de principiu pentru organizarea jocului de artificii din data de 15.10.2018 în baza documentației depuse de firmă organizatoare. La verificările ulterioare efectuate în teren specialiștii din cadrul Inspectoratului au constatat că nu era respectată distanța de sigurantă fată de stațiile de distribuție carburanți aflate pe str. Sf. Lazăr, fiind incălcate prevederile art. 34 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Acordul eliberat de ISU Iași este valabil doar însoțit de documentația vizată spre neschimbare, aspect consemnat și în documentul eliberat, ori nefiind respectate prevederile legale acordul nu este valabil, firma organizatoare fiind notificată în acest sens”, a menţionat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi.


În aceste condiţii, pentru a nu intra în conflict cu instituţiile statului, Primăria Municipiului Iaşi a decis să nu mai organizeze tradiţionalul joc de artificii la sfârşitul super concertului de astăzi.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here