Continuă bătaia de joc pe Șoseaua Bîrnovei

1
1820

De la începutul lunii august, DelGaz Grid s-a apucat de lucrări pe Șoseaua Bîrnovei, însă până acum a reușit să înfurie toți șoferii care tranzitează zona. Cu program de lucru de bugetari, cu pauze lungi și dese, lucrările pe Șoseaua Birnovei se lungesc de la o săptămâna la altă, astfel că s-a ajuns în situația ca Viarom sa nu poată incepe lucrările de asfaltare. Ba mai mult, și cei de la ApaVital și-au amintit că trebuie să asfalteze pe unde au lucrat înaintea DelGaz-ului. Locuitorii zonei au apelat la tot felul de interpelări și întâlniri cu factorii decidenți, inclusiv cu primarul Mihai Chirica, însă s-au ales doar cu promisiunile și vorbele în vânt.

„Am fost la fața locului, am discutat cu locuitorii și cu reprezentanțîi DelGaz și trebuie să trag o concluzie: oamenii au dreptate! Lipsa lor de mobilizare într-un șantier care afectează calitatea viețîi a mii de ieșeni este inacceptabilă! De aceea, am cerut și am primit din partea DelGaz promisiunea fermă că, începând de mâine, va mobiliza pe șoseaua Iași – Bîrnova toate echipele și utilajele disponibile astfel încât, cel puțîn pe strada principală, lucrările lor să fie gata până la sfârșitul lunii septembrie. Imediat după aceea vom da și noi constructorului contractat de Primărie ordinul de începere a lucrărilor de modernizare, astfel încât până la sfârșitul anului șoseaua să fie circulabilă”, declara primarul Mihai Chirica pe la jumătatea lunii august.

De atunci au mai trecut 7-8 săptămâni, a mai trecut un deputat la cravată, a mai trecut cisterna cu apă, gropile sunt aceleași, gurile de canal rămase mai sus ca șoseaua distrug câte un cauciuc sau sparg câte o baie de ulei săptămânal.

Și cui îi pasă înafara de localnici? Asta vor să afle și ei , cui îi pasă?
Va pasă, dle primar Chirica de soarta acestor familii, contribuabili la bugetul Primăriei? Va pasă domnilor DelGaz-iști de confortul clienților dvs de pe Drumul rușinii sau doar de încasarea facturilor?

De ieri au apărut bannere pe garduri, Șoseaua Birnovei a devenit rușinea Iașului, localnicii căutând și alte forme de protest pentru perioada următoare. Protestează pentru a trăi civilizat, protestează pentru ca autoritățile să nu-i lase până la primăvară să circule ca în Evul Mediu, protestează ca să fie respectați și între anii electorali.

Vom reveni cu amănunte de la acțiunile următoare!

loading...

Comentarii:

1 COMENTARIU

  1. Tin sa precizez ca de la DelGaz, in mai 2018 s-au apucat de ingropat o magistrala de gaz, la cateva zile au veni si cei de la Apa Vital au ingropat si ei o conducta dupa care doua luni nimeni nu a mai lucrat. La sfarsitul lunii august si-au amintit cei de la gaz ca au de ingropat o alta teava cu bransamente individuale in conditiile in care se stia de asfaltare de 4 ani. Stalpii marcati de doi ani, pentru a fi mutati, ca sunt prea aproape de carosabil, nici azi nu sunt „deranjati”. Asta e o nesimtire crasa, incompetenta pe care o vedem de la guvern pana la toate institutiile. Cerem ca persoanele raspunzatoare sa plateasca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here