Investiție de aproape 5 milioane de lei pentru reabilitarea în regim de urgență a construcțiilor hidrotehnice din Caraș-Severin afectate de viituri

0
717

Pentru protejarea populației și a obiectivelor socio-economice și de infrastructură, în arealul spațiului hidrografic Banat, Ministerul Apelor și Pădurilor a aprobat derularea unei investiții de 4.896.000 lei, în județul Caraș-Severin.

Lucrările sunt finanțate din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului și au fost aprobate în regim de urgență prin HG 582/2018.

Administrația Națională „Apele Române”(ANAR), prin Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), a propus, pentru județul Caraș-Severin, regularizarea pârâului Slatina, în localitatea Slatina – Timiș.

În perioada iunie-iulie 2018, în arealul spațiului hidrografic Banat s-au produs inundații care au generat pagube semnificative populației și obiectivelor socio-economice și de infrastructură.
În consecință, Guvernul României, la propunerea Ministerului Apelor și Pădurilor, a impus realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor de refacere a construcţiilor hidrotehnice afectate.

Astfel, în cadrul acestui obiectiv se execută lucrări de reprofilare a albiei pârâului Slatina pe 2.000 m și consolidări de maluri pe 1.510 m.

În luna octombrie, constructorul a realizat lucrările de reprofilare a albiei pe întreaga lungime cuprinsă în planul de execuție, iar în prezent se lucrează la consolidările de mal cu gabioane.
Cursul de apă Slatina este afluent de stânga al râului Timiș care, din cauza capacității reduse de transport a albiei în localitatea Slatina-Timiș și a colmatării albiei minore, a produs inundații în localitate, în urma precipitațiilor abundente înregistrate în intervalul 13.06-14.06.2018 pe tot arealul județului Caraș-Severin, producând pagube materiale gospodăriilor riverane, elementelor constructive ale unor drumuri (lucrări de artă) și altor obiective socio-economice.

Conform graficului de execuție, termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul anului 2018.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here