ISU Iaşi dă explicaţii despre refuzul jocului de artificii

0
1352

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă- ISU Iasi au făcut precizări cu privire la jocul de artificii care ar fi trebuit să se desfăsoare la inchiderea Sărbătorilor Iasului.

Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la organizarea jocului de artificii din data de 15.10.2018, pentru corecta informare a opiniei publice facem următoarele precizări:
La data de 05.10.2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgenta Iasi a primit, din partea firmei organizatoare a jocului de artificii programat în data de 15.10.2018, documentația pentru eliberarea Acordului necesar utilizării materialelor pirotehnice la acest eveniment.
În baza documentaţiei depuse, ISU Iaşi a eliberat Acordul pentru organizarea evenimentului, dar verificările ulterioare au relevat faptul că nu era respectată distanța de siguranță față de stațiile de distribuție carburanți aflate pe str. Sf. Lazăr şi Sf. Andrei, fiind astfel nerespectate prevederile art. 34 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
Conform actelor normative incidente, orice acord este valabil doar însoțit de documentația vizată spre neschimbare si dacă nu sunt identificate alte încălcări ale prevederilor legale.
Menționam, totodată, ca firma organizatoare a fost notificată cu privire la aceste aspecte.
La acest moment, conducerea ISU Iași a dispus efectuarea unor verificări interne, pentru a stabili cu exactitate modul în care au fost respectate etapele legale ce trebuie parcurse în eliberarea unui acord pentru utilizarea materialelor pirotehnice (focuri de artificii).

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here