MOMENT ISTORIC: Naționala de tineret s-a calificat la European după 20 de ani

0
984

La Ploieşti, pe stadionul “Ilie Oană”, în fața a 12.000 de spectatori, echipa naţională de tineret a României nu a avut probleme cu Liechtenstein, în ultimul meci din preliminariile pentru Campionatul European.

“Tricolorii mici” s-au impus categoric cu scorul de 4-0, la pauză 3-0, prin golurile marcate de George Puşcaş, în minutele 14 şi 39, de fiecare dată cu lovituri de cap, Ianis Hagi, în minutul 25, din lovitură liberă şi Adrian Petre în minutul 79.

Echipa lui Mirel Rădoi avea nevoie de doar un punct în partida cu Liechtenstein, codaşa grupei, cu 0 puncte, pentru a merge la turneul final din Italia şi San Marino.

România a câștigat grupa, cu 24 de puncte, calificându-se după 20 de ani la turneul final continental. A mai participat o dată la Europeanul de tineret în 1998, când a organizat turneul final şi a ocupat ultimul loc, al 8-lea.

Ediţia din 2019 a Europeanului se va desfăşura, după cum ziceam anterior, în Italia şi San Marino. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc pe 23 noiembrie, la Bologna.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here