Au încercat să-şi ucidă un membru al familiei cu securea şi furca

0
1051

Prin referatul din data de 21.10.2018 emis în dosarul penal nr. 525/P/2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a propus arestarea preventivă a inculpatului Ursei Constantin, cercetat în stare de reţinere, pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor asupra unui membru de familie, prevăzută de art.32 alin.1 C.p. raportat la art.188 alin.1 şi art.199 alin.1 C.pen.
Prin referatul din data de 23.10.2018 emis în acelaşi dosar s-a propus arestarea preventivă a inculpatului Savin Ciprian, cercetat în stare de reţinere, pentru săvârșirea complicităţii la tentativă de omor, prevăzută de art.48 alin.1 C.p. combinat cu art.32 alin.1 C.p. raportat la art.188 alin.1 C.p.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile, pentru fiecare dintre cei doi inculpaţi.

Inculpatul Ursei Constantin locuieşte împreună cu fiul său, în vârstă de 9 ani, în satul Oproaia, com. Ţibana, în timp ce soţia U.C., de care este separat în fapt, locuieşte în casa proprietatea mamei sale, situată în satul Gîrbeşti, com. Ţibana, împreună cu doi fraţi şi cele două fiice minore (3 ani) şi (5 ani).
În noaptea de 08/09.10.2018, inculpatul Ursei Constantin s-a deplasat cu căruţa la locuinţa soţiei sale, împreună cu martorul C.P. şi inculpatul Savin Ciprian, cărora le-a împărtăşit intenţia de a-i aplica o corecţie cumnatului minor B.C.M.
Ajunşi la destinaţie, în jurul orelor 01.00, în satul Gîrbeşti, martorul a rămas la căruţă, în timp ce inculpatul Ursei Constantin s-a înarmat cu o secure, iar inculpatul Savin Ciprian cu o furcă.
Cei doi inculpaţi au pătruns fără drept, înarmaţi, pe poarta închisă, dar neasigurată şi apoi în casă, în camera unde persoana vătămată dormea pe acelaşi pat cu cele două fiice şi sora, ultimele fiind minore. Aici, inculpatul Ursei Constantin a tras-o pe victimă din pat, după care i-a aplicat o lovitură cu muchia toporului în cap, iar apoi mai multe lovituri cu tăişul securii, care vizau zone vitale ale corpului, în timp ce persoana vătămată a încercat să pareze loviturile cu mâna dreaptă, dar şi cu picioarele.
În acest mod, persoana vătămată U.C. a dobândit leziunile descrise în raportul de primă expertiză medico-legală întocmit de I.M.L. Iaşi, leziuni care necesită pentru vindecare 45-50 de zile de îngrijiri medicale: „plagă contuză cu secţiune tendoane flexoare degete I,II, III picior stâng, secţiune nerv medial plantar picior stâng, fractură 1/3 cubitus drept, plagă contuză parietală stângă”.
În acelaşi timp, inculpatul Savin Ciprian s-a deplasat în camera unde se afla fratele minor al victimei, a distrus geamurile şi clanţa uşii de acces în încăpere şi a încercat să îl lovească pe minor, care a reuşit să fugă pe geam.
Inculpatul Savin Ciprian nu a intervenit pentru a opri atacul asupra femeii, ci dimpotrivă, i-a spus inculpatului Ursei Constantin că trebuie să se retragă pentru a nu fi prinşi. Apoi, cei doi inculpaţi, căutându-l pe minorul care fugise, au spart cu furca şi securea geamurile unei anexe a locuinţei, după care au plecat.

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here