Lumea medicală este in doliu. Prof. dr. Marin Burlea a decedat in această dimineată la Institutul de Oncologie

0
6064

UPDATE: Amfiteatrul Mare al Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii „Sfanta Maria” din Iasi este locul in care va fi depus astazi, sambata, in jurul orei 12,00, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea.
Slujba de inmormantare va avea loc luni, incepand cu ora 10.30, in Amfiteatrul Mare al spitalului.
In jurul orei 12.30-13.00, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea va fi condus pe ultimul drum la Cimitirul Eternitatea Iasi.

UPDATE: In semn de inalta apreciere si recunostinta pentru exceptionala sa cariera, constituind un reper al practicii medicale si al invatamantului romanesc, Presedintele Romaniei a conferit post-mortem Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, Profesorului Marin Burlea.

În această dimineață, prof. dr. Marin Burlea a încetat din viață la Institutul Regional de Oncologie Iași. Personalitate marcantă a medicinei românești, prof.univ.dr. Marin Burlea, născut la 8 ianuarie 1949 în Cretesti-Vidra din Ilfov, era președintele Societății Române de Pediatrie, îndrumător de doctorat, membru în Senatul UMF Iași,medic șef secție gastroenterologie la Spitalul de copii Iași și mulți ani director al acestui spital.
De asemenea, prof.dr. Marin Burlea are în cv-ul sau impresionant 313 titluri de lucrări ştiinţifice de pediatrie generală, echografie,oncopediatrie, gastroenterologie pediatrică, neurologie, 10 lucrări publicate în străînătate în reviste de circulație internațională .
De-a lungul anilor, omul Marin Burlea s-a remarcat prin bunătatea și generozitatea de care a dat dovadă de fiecare dată, inclusiv atunci când, în urmă cu ceva timp, dezinteresat, a acceptat să facă naveta de la Iași la Tulcea pentru a îngriji copiii bolnavi care au rămas fără medic pediatru în oraș.

Prof.dr. Marin Burlea s-a implicat si in politică in perioada 2012-2016, fiind membru in Comisia pentru muncă, familie şi protecţie sociala si in Comisia pentru sănătate publică, dar si vicepresedinte la Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

“Dumnezeu să te odihnească, tată! A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tată! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut. Mulțumesc colegilor de la Insitutul de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune”, este mesajul fiicei sale, Anamaria Ciubară.

Dumnezeu sa-l ierte!


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here