Percheziții în centrul Iașului

0
711

In cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au efectuat 3 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Iași, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune, în formă continuată, prin metoda „Accidentul”.

Perchezițiile au fost desfășurate în cadrul unor dosare penale instrumentate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași, sub cordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

În fapt, 3 persoane sunt bănuite că în perioada septembrie – noiembrie a.c., folosindu-se de nume sau calități oficiale, ar fi contactat telefonic 6 persoane, iar sub pretextul că rude de ale acestora ar fi fost implicate în accidente rutiere, le-ar fi solicitat bani, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 46.200 de lei și 10.300 de euro.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit mai multe telefoane mobile, cartele SIM şi înscrisuri, susceptibile a fi folosite de persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat în cauză, un tânăr și o tânără, bănuiți de comiterea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda „Accidentul” au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind depuși în Arestul I.P.J. Iași, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here