Se întâmplă la IAŞI! Crimă de la o duşcă de spirt medicinal

0
1371

Prin referatul din data de 16.11.2018 emis în dosarul penal nr.589/P/2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a propus arestarea preventivă a inculpatului Strungariu Ilie, cercetat în stare de reţinere, pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art.195 C.pen. cu aplicarea art.41 alin.1 C.pen. (stare de recidivă).

În fapt, în dimineaţa zilei de 14.10.2018, inculpatul Strungariu Ilie şi victima M. C. s-au întâlnit ca de obicei în spatele pieţei agro-alimentare din oraşul Hârlău, jud.Iaşi, unde au consumat conţinutul unei sticle cu spirt medicinal. Ulterior, în jurul orelor 10.00, pe fondul stării de ebrietate şi al unui conflict spontan, inculpatul a agresat victima căreia i-a aplicat o lovitură peste faţă, astfel încât victima M. C. s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit cu capul de muchia temeliei zidului barului căruia i se spune „La Dana”, rămânând la pământ în stare de inconştienţă.

În urma leziunilor suferite: TCC (traumatism cranio cerebral) cu hematom subdural, hemoragie subarahnoidiană, dilacerare şi contuzie cerebrale, fractură bază craniu, complicat în evoluţie cu bronhopneumonie, victima a decedat pe data de 13.11.2018, între leziunile traumatice produse pe data de 14.10.2018 şi deces existând legătură de cauzalitate indirectă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here