Inaugurarea unui nou corp de clădire al G.P.P. Nr. 1

0
722

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi au inaugurat astăzi, 16 noiembrie, în zona CUG, un nou corp de cladire al Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 1, numit simbolic „CENTENAR”, corp de clădire care va asigura educaţia unui număr de o sută de copii într-un spaţiu educaţional adecvat, utilat conform nevoilor specifice preşcolarilor.

Noul spaţiu al Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 1 este format din patru săli de clasă, cu grup sanitar propriu, cabinet medical, cabinet pentru activităţile de consiliere şi logopedie, precum si un spaţiu generos pentru servirea mesei.

Proiectarea clădirii cu acoperiş de sticlă favorizează iluminatul natural în toată clădirea, ceea ce este benefic pentru dezvoltarea psiho-emoţională a preşcolarilor.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi ai Primăriei Municipiului Iaşi, alte personalităţi reprezentative ale oraşului, alături de preoţi, care au oficiat slujba de sfinţire.

Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, Inspector Şcolar General, a subliniat:

“Dezvoltarea infrastructurii educaţionale este vitală pentru un învăţământ de calitate, iar inaugurarea unei construcţii noi, realizată la standarde europene, este, cu certitudine, o reuşită. Avem în continuare nevoie de spaţii moderne pentru asigurarea educaţiei copiilor antepreşcolari şi preşcolari la nivelul municipiului Iaşi. Investind în educaţia copiilor de vârste mici, investim, practic, în dezvoltarea economică, astfel încât orice sumă alocată astăzi pentru educaţia preşcolarilor se va multiplica ulterior de 10- 15 ori la nivelul creşterii economice a comunităţii.”

Faptul că educaţia tinerei generaţii are un rol primordial într-o societate civilizată a fost subliniat în alocuţiunile oficiale, menţionându-se, de asemenea, perseverenţa şi tenacitatea doamnei director, profesor Geta Bambu, în realizarea acestui proiect început in urma cu unsprezece ani.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here