Proiect de digitalizare a Programului de Transport Public Județean

0
657

Liderul consilierilor județeni PNL, Romeo Vatră, a inițiat un proiect de hotărâre privind digitalizarea programului de transport public județean. Potrivit proiectului înregistrat la Consiliul Județean Iași, aplicația ar urma să funcționeze pe toate platformele și va conține o hartă interactivă cu toate stațiile transportului public județean. Astfel, fiecare stație poate fi selectată de utilizatori, iar aceștia vor putea analiza orarul curselor și destinația, operatorii de servicii de transport public pentru fiecare cursă, timpul estimat rămas până la următoarea cursă, numărul de înmatriculare al mașinii care se află in cursă și costul biletului până la destinație De asemenea, pe hartă se va putea vizualiza poziția proprie a utilizatorului prin GPS și se va afișa timpul estimat până la cea mai apropiată stație pentru deplasare.

“Am înregistrat la CJ un proiect de digitalizare a programului de transport public județean. În esență, propun realizarea unei hărți interactive, “IasiBus”, disponibilă pe web, Android și IOS, care sa permita fiecarui ieșean sa afle toate detaliile privind cursele județene regulate: stații, orar, operatori, trasee, licențe. Aceasta platforma online va permite si transmiterea sesizărilor către Autoritatea de transport public județean”, a declarat Romeo Vatră, inițiatorul proiectului.

Utilizatorii vor avea posibilitatea de a transmite de pe aplicații și de pe site sugestii și reclamații și printr-un formular de contact, imagini sau clipuri video cu scopul de a semnala aspecte necorespunzătoare în operarea serviciilor de transport. Aceste mesaje vor fi direcționate automat către Autoritatea de Transport Public Județean și vor fi păstrate într-o arhiva în cloud cel puțin 6 luni.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here