Tir derapat în zona Codrii Pașcanilor, din cauza neadaptării vitezei. Circulația a revenit la normal

0
407

Un incident rutier minor a avut loc în această seară pe DN 28A, la km31+500 (zona Codrii Pașcanilor). În jurul orei 20.15, un autocamion de tip TIR, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de trafic, a derapat în afara părții carosabile. Echipele DRDP Iași au intervenit imediat cu utilaje de deszăpezire și cu un autoutilaj de tip Unimog, iar în aproximativ 20 de minute circulația a revenit la normal, după tractarea autocamionului derapat și repunerea acestuia pe carosabil.
Menționăm că, în zonă se înregistrează viscol la sol, cu viteze ale vântului de 50-60 km la oră. Carosabilul înbregistrează porțiuni de zăpadă frământată în strat de 1-2 cm, iar pe sectorul respectiv acționează autobasculante cu lamă și răspânditor de material antiderapant. La fața locului este prezent și un echipaj de Poliție, pentru dirijarea traficului.
În continuare, zona Moldovei se află sub Cod galben de vânt și viscol până pe 25 decembrie, la ora 02.00. Din aceste motive, DRDP Iași lansează un nou apel la prudență participanților la trafic, cu recomandarea adaptării vitezei la condițiile de drum și echiparea corespunzătoare a autovehiculelor.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here