Loteria PENALĂ!

0
6213

Un jurnalist ieşean demască măgăriile făcute de Loteria Română. Acesta solicită procurorilor DNA demararea unor anchete în cazul de faţă. “Imediat dupa trecerea in noul an 2019 presa romaneasca a vorbit despre un nou scandal la Loteria Romana, legat de tragerile de Revelion. Ceea ce nu stie mass media este ca suntem in fata unui tun financiar de proportii , cu ramificatii politice extrem de puternice ,pe care in mod normal DNA ar trebui sa-l ancheteze si dispuna niste masuri .
Hai sa va spun eu exact ce toata lumea se fereste sa o faca pentru ca nu are informatii. Ceea ce va spun in continuare sunt informatii la prima mana care ar trebui sa zguduie caracatita.
La inceputul lunii decembrie s-a decis organizarea unor trageri speciale de revelion, asa numitele trageri duble. Loteria Romana are o experienta relativ recenta in organizarea acestor trageri, acestea organizandu-se doar de 7-8 ani. Care e sistemul ? Platesti dublu pretul unei variante, dar participi la doua trageri . De data asta participantii nu au avut parte de asta, ci de o MARE INSELATORIE.
In revista Loto , distribuita in 2500 de exemplare si pe site-ul LOTO s-a publicat anuntul cu tragerile speciale , dar se pare ca decizia de a se acoperi o gaura fusese luata la nivel politic.
Dupa 48 de ore de la publicarea anunturilor si a reclamelor , conducerea actuala a Loteriei sub “bagheta” lui Ovidiu Portariuc si-a dat seama ca ” este o eroare de redactare” . Insa bilete erau deja vandute, reclama era facuta si isi producea efectele, bani , sume importante , erau incasati.
Cand si-a dat seama de efectele managementului defectuos al situatiei si al scandalului care se rostogolea , conducerea Loteriei Romane a inceput sa ameninte directorii de agentii sa retraga ziarul Loto , in incercarea de a incerca sa acopere minciuna. Nu s-a luat nici o alta masura tehnica pentru a ” drege busuiocul”, desi s-a stiut de situatie inca de pe 25 decembrie si se mai putea face ceva reparatoriu pentru jucatorii la toate tragerile Loto.
Ar fi trebuit returnati bani , 50 % din pretul incasat pentru o varianta , pentru fiecare participant , dar asta nu s-a intamplat .
Nu a existat nici o pozitie publica a Loteriei , pina ieri , cand la ora 16.00, in zi de vineri s-a dat un comunicat “smecheresc”, facut in asa fel incat foarte putine institutii de presa sa-l mai poata prelua.
La tragerea de Revelion s-au incasat peste 4,5 milioane de euro , sustin surse autorizate din interiorul Loteriei , iar fondul de premiere a fost putin peste 1 milion de euro.
Unde sunt restul de bani ? Este evident ca acopera o gaura din buget .
Aceleasi surse autorizate sustin ca aceasta manevra financiara si aceasta inselatorie nu s-ar fi putut face decat cu acordul ministrului de Finante Eugen Orlando Teodorovici.
” Daca nu a existat acordul Ministerului de Finante pentru chestia asta pur si simplu avem de-a face cu o nebunie fara margini, o inconstienta manageriala cu evidente accente penale”, sustin aceleasi surse autorizate din interiorul Loteriei Romane.
Dupa tot acest scandal directorul general al Loteriei Romane Ovidiu Portariuc a intrat in concediu de pe 3 ianuarie, si-a inchis telefonul mobil si nu ar fi exclus sa urmareasca consecintele in vreo tara exotica.
DNA ar trebui sa intre urgent pe firul afacerii si sa ia la intrebari doua persoane responsabile de aceasta inselaciune cu bani publici, obtinuti de la persoane particulare: Ovidiu Portariuc- director general si Danut Sporea-directorul economic al Loteriei Romane.
Aceste doua persoane pot fi acuzate ca au bagat mina pina la cot si dincolo de el in banul public, sau au alimentat un alt buzunar al Ministerului de Finante ca sa acopere o gaura neagra din bugetul de stat”, afirmă pe pagina sa de socializare jurnalistul ieşean, Septimiu Sărăţeanu.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here