FOTO-VIDEO: CTP implementează un nou sistem de plată a biletelor de călătorie în mijloacele de transport în comun

0
996

Sistem nou de plată a biletelor de călătorie, direct în mijlocul de transport

• Călătorii vor putea achiziționa bilete de călătorie cu orice card bancar contactless direct din mijlocul de transport, asemenea locuitorilor din Londra.
• A început montarea POS-urilor în autobuzele și tramvaiele din Iași, iar sistemul va deveni complet funcțional în cursul lunii martie.
• Vor fi comercializate doar bilete cu o călătorie, în valoare de 2,5 lei, pentru zona 1, și nu există comision sau alte taxe.

CTP Iaşi introduce o nouă alternativă modernă de plată a călătoriilor cu mijloacele de transport public, în colaborare cu BCR (Banca Comercială Română) și Telekom Romania.

Utilizatorii transportului în comun din capitala Moldovei vor putea să își achite călătoriile cu cardul bancar contactless, printr-o simplă apropiere a acestuia de noile aparate din autobuze și tramvaie, în mediu deplin securizat. După aprobarea plății, care durează doar câteva secunde, dispozitivul emite o dovadă, pe care utilizatorul este obligat să o păstreze pe tot parcursul călătoriei. Biletul eliberat de aparat are o valabilitate de 120 de minute.

Prin intermediul POS-ului pot fi cumpărate doar bilete cu o călătorie, în valoare de 2,5 lei, tarif standard, doar pentru zona 1, și nu se aplică niciun comision.

Dispozitivele acceptă orice tip de card contactless (Mastercard, Maestro și VISA), de la orice bancă emitentă, din țară și din străinătate.

Noile validatoare reprezintă o soluție în premieră pentru Iași și este dezvoltată de către #BCR, în parteneriat cu #Telekom România.

Procedura de montare a aparatelor în autobuze și tramvaie a început săptămâna trecută, iar sistemul va fi funcțional în toate mijloacele de transport în cursul lunii martie. Dispozitivele care au fost amplasate în vehicule pot fi deja folosite de către călători.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here