Primarul Mihai Chirica a primit vizita Ambasadorului Republicii Tunisiene în România

0
456

Marți, 22 ianuarie, primarul Mihai Chirica a primit la Palatul Roznovanu vizita Ambasadorului Republicii Tunisiene în România, Excelența Sa Raja Jhinaoui Ben Ali. Alături de oficialul tunisian au mai fost prezenți Hasna Tizaoui ep Dkhilalli, diplomat în cadrul aceleiași ambasade, Jalel Tabib, reprezentantul Agenției pentru Promovarea Investițiile Externe (FIPA), și Raja Ammar, reprezentantă a Biroului Național Tunisian din Turism (ONTT).

Scopul deplasării la Iași a delegației tunisiane a fost participarea la Seminarul „Exporturile, turismul și investițiile din Tunisia”, eveniment găzduit de Primăria Municipiului Iași. De la nivel local, alături de edil au mai participat Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, reprezentanți ai universităților, mediului de afaceri, agențiilor de turism și altor instituții publice. Temele abordate au vizat industria pharma, educația, turismul și electromecanica.

În urma discuțiilor s-a stabilit că o delegație a municipalității ieșene va participa la un important seminar economic în Tunisia, care va avea loc în perioada 20 – 21 iunie. Scopul principal al vizitei va fi dezvoltarea schimburilor economice între cele două țări. Un alt amănunt stabilit în cadrul evenimentului amintit a fost faptul că municipalitatea ieșeană va organiza, cel mai probabil în cadrul Săptămânii Francofone (ultima săptămână a lunii martie), o acțiune comună cu universitățile ieșene și cu reprezentanți ai țărilor nord-africane francofone (Algeria, Maroc și Tunisia). Scopul principal al acesteia va fi identificarea de parteneriate în domeniile economic și academic.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here