Prima semifinală EUROVISION ROMÂNIA 2019- la Sala Polivalentă din Iași

0
1260

UPDATE:
„Army Of Love” – Bella Santiago, „Destin” – Trooper, „Skyscraper” – Teodora Dinu, „We Are The Ones” – Claudiu Mirea şi „Without You” („Sin Ti”) – Dya & Lucian Colareza sunt primele piese calificate în finala Selecției Naționale.
La finalul show-ului organizat pe scena Sălii Polivalente din Iași, publicul a trimis în finală prin televot și piesa „Underground”, interpretată de Mirela Vaida. Cântăreaţa şi prezentatoarea de televiziune a fost preferata publicului, reuşind să obţină 1825 de voturi. Pe locul 2 în preferinţele publicului s-a clasat The Four (cu 661 de voturi), iar pe locul 3 s-a poziţionat Steam, cu 394 de voturi. În total, au fost exprimate doar 3.501 de voturi.

Spectacolul s-a încheiat cu recitalul Iulianei Beregoi, un adevărat fenomen în rândul adolescenților din România și din străinătate. Tânăra vedetă a interpretat piese care adună milioane de vizualizări pe propriul canal de Youtube – „Generația Z” și „Cine sunt eu”, dar și „Euphoria”, piesa care i-a adus lui Loreen trofeul Eurovision în 2012.

Prima semifinală a Selecției Naționale pentru Eurovision 2019 se va desfășura la Iași, în această seară de duminică la Sala Polivalenta , unde sunt așteptate 2000 de persoane. Evenimentul este organizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Primăria Iași și Consiliul Județean Iași și va fi transmis în direct de TVR1.
Semifinală de la Iași va fi deschisă de trupa The Sky Dance Company. Dansatorii vor marca a 20-a participare a României la Eurovision cu un moment inedit, pe ritmuri autohtone. La finalul emisiunii-concurs, tânăra Iuliana Beregoi va susține un recital special.

Ordinea intrării melodiilor în concurs este următoarea:

1. „DESTIN” – TROOPER
Muzică şi versuri: Aurelian Dincă
2. „THE CALL: DYNASTY OF LOVE” – BERNICEYA
Muzică şi versuri: Florin Chitiul
3. „ROCK THIS WAY” – OMMIEH & ANAKRISEZ
Muzică: Eduard Cîrcotă / Versuri: Alexandru Bugan
4. „SKYSCRAPER” – TEODORA DINU
Muzică şi versuri: Udo Mechels, Laila Samuelsen, Jonas Brøgger Filtenborg
5. „WITHOUT YOU (SIN ȚI)” – DYA & LUCIAN COLAREZA
Muzică: Sergi Gascon / Versuri: Sergi Gascon, Daniel Andres Giraldo Mazo
6. „WEIGHT OF THE WORLD” – NICOLA
Muzică şi versuri: Michael James Down, Will Taylor & Jonas Gladnikoff
7. „THE WAY IT GOES” – STEAM
Muzică: Sorin Cotorceanu, Mihai Iulian Râpeanu / Versuri: Sorin Cotorceanu
8. „UNDERGROUND” – MIRELA VAIDA
Muzică și versuri: Hanif Sabzevari, Michael James Down, Will Taylor, Tonje Gjevjon
9. „WE ARE THE ONES” – CLAUDIU MIREA
Muzică: Mihai Ogăşanu, Claudiu Mirea / Versuri: Claudiu Mirea
10. „SONG OF MY HEART” – THE FOUR
Muzică şi versuri: Theea Miculescu, Cătălin Dascălu
11. „ARMY OF LOVE” – BELLA SANTIAGO
Muzică şi versuri: Bella Santiago, Alex Luft

Una dintre provocările acestei ediţii este realizarea scenei, construită integral de TVR, unde lumina, grafică şi personajele pregătite pentru show creează atmosfera unui basm modern. Pornind de la sloganul „Împlineşte visul!”, regizorul Dan Manoliu a imaginat un spaţiu „transparent“, unde, în premieră, CAMERA VERDE se va află pe scenă, iar întreg ansamblul va fi amplasat în mijlocul spectatorilor şi va fi vizibil 360 de grade. De asemenea, 12 panouri LED vor difuza mesajele de încurajare ale reprezentanţilor României la ediţiile anterioare Eurovision pentru concurenţii serii. Grafică este semnată de o echipă cu un portofoliu impresionant: Untold, Electric Castle, Neversea, Awake, iar luminile proiectate de 200 de capete inteligente ce vor fi dirijate de light designer-ul Sergiu Ardelean.

Cea de-a două semifinală este programată pentru 10 februarie 2019 la Arad. În fiecare semifinală, un juriu național va califică cel mult 5 piese, iar publicul va putea trimite mai departe prin televot câte o melodie rămasă înafara jurizării. Publicul va putea vota timp de 30 de minute. De pe un număr de telefon se poate vota o singură dată pentru fiecare piesă în parte. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide la semnalul „STOP VOT!”.
Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…11), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0,5 Euro, TVA inclus), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon – 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 11, cu acelaşi tarif (0.5 euro, TVA inclus / apel), valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone.

Juriul semifinalelor este format din 5 vedete din industria muzicală autohtonă: Adi Cristescu, Mihai Georgescu (Miţă), Crina Mardare, Andy Platon şi Mugurel Vrabete.

Selecția melodiei ce va reprezenta țara noastră la Tel Aviv se va face prin votul juriului internațional și al publicului în cadrul finalei Eurovision România de pe 17 februarie 2019 de la București. Votul telespectatorilor va avea ponderea unui membru al juriului și nu 50%. Nu se cunoaște momentan numărul juraților, ci doar că va fi numar par.
Selecția Națională pentru Eurovision 2019 se desfășoară sub sloganul „Împlinește visul!”.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here