CTP ţine la sănătatea ieşenilor! Dezinfecție în mijloacele de transport public

0
455

Dezinfecție continuă a mijloacelor de transport public pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă și viroze respiratorii

• Compania de Transport Public Iasi a instituit măsuri urgente pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă și a virozelor respiratorii, prin acțiuni zilnice repetate de igienizare și dezinfecție.
• Începând din noaptea de 29 ianuarie 2019, în toate mijloacele de transport public a început acțiunea de dezinfecție cu o soluție profesională pe bază de oxigen activ (Oxivir), procedură ce va fi urmată la fiecare 24 de ore.
• În plus, zilnic, în perioada în care autobuzele și tramvaiele se vor afla la stradă, echipele de curățenie vor igieniza fiecare vehicul în parte, la capetele de linie, folosind o soluție profesională pe bază de alcool (RAPIDES).

A început igienizarea și dezinfecția continuă a mijloacelor de transport public din Iași, pentru a diminua puterea de răspândire a gripei și a virozelor respiratorii. Echipele de curățenie intervin cu soluții profesionale în toate autobuzele și tramvaiele din parcul #CTPIasi.

În fiecare noapte, după retragerea la garaj, respectiv depou, mijloacele de transport public vor fi dezinfectate cu o soluție profesională pe bază de oxigen activ (Oxivir). Conform indicațiilor tehnice, aceasta se folosește în încăpere închisă și, după ce este lăsată să acționeze timp de câteva ore, spațiul trebuie ventilat.

De asemenea, acțiunile continuă și pe parcursul zilei, cât timp mijloacele de transport se află la stradă. La fiecare capăt de linie, echipele de curățenie vor folosi o soluție profesională pe bază de alcool cu acțiune rapidă (RAPIDES) pentru igienizare.

Ambele tipuri de produse ce vor fi utilizate sunt avizate de către Ministerul Sănătății.

La nivelul CTP Iași, acțiunile de igienizare și dezinfecție se derulează, în mod obișnuit, săptămânal, iar cele de curățenie au loc de mai multe ori pe zi, la fiecare capăt de linie.

Îi asigurăm pe călători că operatorul de transport public ieșean întreprinde toate măsurile necesare asigurării unor condiții de curățenie și igienă care pot preveni îmbolnăvirea acestora.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here