Proiect european la Școala „Ionel Teodoreanu”

0
161

În perioada 11 – 15 februarie 2019, un grup alcătuit din două cadre didactice și patru elevi de la Școala Gimnazială ,,Ionel Teodoreanu” Iași, au participat la ultima activitate de predare învățare, cu schimb de elevi pe termen scurt, programata in cadrul proiectului european „Modern Classrooms, Modern Education” – MCME. Acest proiect a fost finanţat din fonduri UE prin Programul Erasmus+, Parteneriate strategice. Întâlnirea a avut loc în Slovenia, la Osnova Scola Beltinci, alături de parteneri din Italia, Turcia și Grecia.

Elevii din cele cinci țări participante au prezentat colegilor câte două lecții de religie avand drept temă religiile din țările participante. Lecțiile au fost realizate de către elevi, în limba engleză, cu ajutorul instrumentor digitale online. S-au folosit programe precum: Kahoot!, Prezi, Animoto, Crosswords, PowerPoint, Google Docs, Microsoft Word, Paint. Lecțiile au fost interactive și apelau atât la cunoștințele generale și de limbă engleză ale elevilor, cât și la viteza de reacție, lucrul în echipă sau la capacitatile de comunicare. Toate lecțiile vor fi postate pe site-ul proiectului www.mcme.scoalaionelteodoreanuiasi.ro, site administrat de Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”.

„În perioada imediat următoare, elevii le vor împărtăși colegilor, în cadrul a două sesiuni de diseminare, cunoștințele pe care le-au dobândit, precum și experiența de a lucra într-un mediu multicultural. Ultima activitate din cadrul proiectului se va desfășura în Adana, Turcia, la începutul lunii aprilie și va consta în întâlnirea membrilor echipelor de proiect din cele cinci țări participante” – a precizat directorul scolii, prof. Silviana Loghin

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here