Conferința la Nivel Înalt privind e-Guvernarea – eveniment de anvergură europeană la Iași

0
721

Pe parcursul intregii zile de astăzi s-a desfășurat la Palatul Culturii un eveniment deosebit pentru Iași. Este vorba despre Conferința la Nivel Înalt privind e-Guvernarea, în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene (PRES RO 2019). Evenimentul a fost organizat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) și Consiliul Județean Iași.
Lucrările Conferinței la Nivel Înalt privind e-Guvernarea au fost deschise de către ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu, urmat de de președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa și de secretarul de stat din MCSI, Manuela Catrina.

”Când digitalizarea întâlnește administrațiile publice, atât centrale, cât și locale, printr-o compatibilizare optimă în beneficiul cetățenilor, definim practic conceptul de e-Guvernare. Consider ca o e-Guvernare bine implementată reprezintă în termeni practici o guvernare transparentă, o guvernare eficientă și eficace – pe scurt, o guvernare bună, acesta fiind și dezideratul mandatului meu”, a declarat în discursul său de deschidere ministrul Alexandru Petrescu.

De asemenea, ministrul MCSI a mai făcut referire si la alte inițiative internaționale. ”Ca atare, am făcut eforturi pentru a aprofunda colaborarea cu țările Digital 9. În ceea ce privește grupul Digital 9, personal aș vrea să văd România ca membru contributor. Începând cu anul trecut, grupul are nouă membri, după cum sugerează noul nume, dintre care trei sunt state membre ale UE: Marea Britanie – un adevărat deschizător în e-guvernare, cu platforma lor GOV.UK, alături de Estonia, cu sistemul X-ROADS, și, mai recent, Portugalia. Acest lucru ne plasează într-o poziție bună pentru a asigura un transfer eficient e cunoștințe și schimb de experiențe pe care intenționăm să-l urmăm în curând, pe deplin”, a mai declarat ministrul Petrescu.

Conferința la Nivel Înalt privind e-Guvernarea a prilejuit dezbaterea unor aspecte importante, modalități de îmbunătățire și dezvoltare, precum și sporirea cooperării la nivel european în acest domeniu.
E-Guvernarea poate stimula inovația și dezvoltarea în principal a domeniului economic, prin furnizarea liniilor directoare și a unor platforme pentru serviciile private, reducând, în același timp, birocrația pentru toți cetățenii europeni.
De asemenea, e-Guvernarea este din din ce în ce mai utilizată pentru a îmbunătăți transparența în sistemul administrativ și pentru a conecta comunitățile prin intermediul interacțiunii digitale.
Primul eveniment important înscris în agenda PRES RO 2019 în domeniu digital, reuniunea de la Iași, cu participarea reprezentanților din domeniu din peste 13 țări, a constituit un bun prilej de a analiza ultimele realizări europene în domeniul guvernării electronice, precum și modalitățile prin care pot fi îmbunătățite calitatea și eficiența proceselor administrative și a serviciilor publice, dar și de a promova cooperarea între domeniul politic, administrație, societatea civilă și cetățenii europeni prin intermediul tehnologiei informației.

Conferința de la Iași a fost structurată pe trei subiecte cheie: Comunități conectate, Guvernare mobilă & interacțiunea digitală și Comunități reziliente și a cuprins dezbateri la nivel de experți cu privire la beneficiile și importanța conceptului de guvernare electronică la nivelul Uniunii Europene.

Alegerea orașului nostru pentru organizarea acestui eveniment de anvergură nu a fost întâmplătoare, centrul urban fiind unul din cele mai vechi orașe din România, capitala istorica, un important centru cultural, religios și de afaceri, care, in timp, a avut o contribuție importantă la dezvoltarea României.


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002413328{main}( ).../index.php:0
20.0003414800require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.674266249344require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.689766295472include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
50.979368721600locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.979368721696load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
70.979568732152require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
80.997168839088td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
90.997468855680td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
101.038868900280td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here