Dansul Delhi, cea mai nouă producție a regizorului Radu Afrim, pe scena Teatrului la Cub

0
556

Pe 22 și 23 februarie, va avea loc cea de-a șasea premieră a actualei stagiuni a Nationalului iesean, la Teatru la Cub, de la ora 19:00.

După 2 ani de la incontestabilul succes al spectacolului Măcelăria lui Iov, regizorul Radu Afrim se întoarce pe aceeași scenă, de această dată, cu o piesă a dramaturgului Ivan Vîrîpaev, inițiatorul mișcării artistice Oxygen, continuatorul fenomenului Noua Dramă din Rusia.

Este vorba de DANSUL DELHI :Șapte piese într-un act, in traducerea Elvirei Rîmbu, scenografia Cosmin Florea, asistent regie: Simona Ionelia Țăruș
In distribuție: Ada Lupu, Tatiana Ionesi, Dumitru Georgescu/Dan Prisacariu, Pușa Darie,Livia Iorga, Marina Munteanu.
„Dansul Delhi poate fi văzut ca un spectacol format din șapte piese într’un act (cu titluri scrise înainte de fiecare piesă),însă eu nu exclud nici varianta unei singure piese în șapte acte. Am repetat împreună cu actorii ținând cont de ambele posibilități.Uneori, la repetiții, stăteam cu toții pe malul heleșteului unei logici ademenitoare gata să intram în apa lui care-ți trece peste cap și peste mâini, deși aveam în spatele nostru o mare de posibilități. Aceasta e o piesa despre inimă, nu despre creier. Este despre a’ți asculta bătăile inimii.Tot timpul.Pentru ca aceasta e muzica pe care noi dansăm.P oveştile lui vîrîpaev sunt spuse în buclă / în loop destinele și cuvintele se repetă sunt aceleași întâmplări cu alte trupuri care se învârt ca în tabloul lui Burne-Jones on the whell of fortune și din când în când mai coboară pe insula morții pentru o moarte mai scurtă sau mai lungă” -Radu Afrim.

La Teatrul Național Iași, Radu Afrim a mai montat: Dawn Way de Oleg Bogaev (2011), Visul unei nopți de vară după William Shakespeare (2012), Femeia mării după Henrik Ibsen (2014) și Măcelăria lui Iov de Fausto Paravidino (2017).

Luna viitoare, spectacolul Dansul Delhi este programat pe 9, 10 și 31 martie, la ora 19:00, la Teatru³.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here