Colegiul Ion Holban : “Prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor”

0
421

In cursul zilei de ieri, 21.02.2019, în intervalul orar 11:00-13:00, poliţiştii din cadrul Compartimentului Poliţie de Proximitate – Secţia nr. 6 Poliţie Iaşi au organizat o activitate preventivă şi de informare a elevilor din cadrul Colegiului Tehnic Ion Holban, clasele a VII-a şi a IX-a. Această actiune a avut în vedere prioritatea naţională privind ,,Prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor”.

Poliţiştii au prezentat cazurile şi situaţiile în care elevii, ca urmare a unor conflicte spontane sau personale, generate de anumite atitudini jignitoare sau de acţiuni de şicanare, pot degenera în fapte de violenţă, elevii putând astfel deveni victime sau autori ai unor asemenea fapte.

De asemenea, au fost prezentate cauzele şi urmările absenteismului spontan şi a abandonului şcolar, fiind prezentată şi încadrarea juridică a infracţiunilor comise cu violenţă, măsurile legale ce se impun a fi luate în cazul comiterii acestui gen de fapte, precum şi măsurile preventive pentru a nu deveni victime sau autori ai acestor infracţiuni.

Totodată, s-au dezbătut diferite situaţii de conflict şi modalităţile de mediere a conflictelor pe cale paşnică, fiind prezentate consecinţele şi urmările consumului de tutun, băuturi alcoolice şi a substanţelor etnobotanice, precum şi consecinţele nerespectării Legii nr. 143/2000, privind privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Poliţiştii au prezentat situaţiile care pot fi întâlnite în unitatea şcolară şi cuantumul special al sancţiunilor care se aplică în cazul nerespectării normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevăzute de Legea nr. 61/1991.

La activitate au participat 120 elevi şi 8 cadre didactice.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here