Programul Ateneului din Iași

0
603

Ateneul din Iași a pregătit pentru săptămâna viitoare evenimente interesante, la care va invită pe toți cei care doriți să luați contact cu spectacole pentru copii, lansări de albume sau concerte susținute de artiști celebri.

26 februarie 2019, ora 19.00 – „Simbioză”, spectacol de teatru experimental
Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași
Organizatori: Casă de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, Ateneul din Iași, Trupa de teatru Mirage

„Spectacolul își propune să prezinte lupta care se da în interiorul nostru între gânduri, idei, seturi de credințe, caractere, temperamente: un joc a două reflecțîi ale aceluiași ‘Eu’, o antiteză între două părți componente a sinelui nostru, o coexistența permanentă a părților predominante aflate involuntar în legătură din interiorul nostru, două reverberațîi interioare ce se zbat mereu și vor să se domine reciproc.” (Radu MIHOC – regia, conceptul și scenografia)
Actori: George BALMOS și Ionuț COZMA

„Sub umbrela teatrului experimental, Radu Mihoc realizează un proiect prin care tatonează foarte multe tipologii teatrale: teatru minimalist (în special prin decorul minimalist), teatru figurativ, de sugestie, fără personaje propriu-zise, la limita dintre spectacol de stare și spectacol de idei, mai mult un teatru conceptual, cu mesaje scrise pe forme tubulare sau proiectate pe ecranul de proiecție, non-verbal cu excepția momentului de raționalizare și verbalizare a visului. De la actori reușește să valorifice tot ceea ce e regizoral posibil și orientează parcursul scenic și momentele create în funcție de potențialul celor doi.”
Dana Tabrea este profesor, doctor în filosofie și critic de teatru (membru AICT)
Bilete se găsesc la sediul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, la Ateneu Iași, online la: https://www.bilet.ro/event.php?id=17824 și de la sediul Agenției TUI Iași – Palas Shopping Mall, Str. Palas, nr. 7A sau de pe Str. 14 Decembrie 1989, Nr. 4 bis, Iași.

28 februarie 2019, ora 16.30 – „Muzică tradițională din Franța” în cadrul turneului grupului muzical „Engoulevent” din Poitiers
Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași
Programul lor de „Muzică tradițională din Franța” este inclus în șirul activităților din cadrul Sezonului România – Franța (1 Decembrie 2018 – 14 Iulie 2019 ).
Inițiativa aparține asociațiilor partenere „Amicii Poitou” din Iași și „Coordination Județul Iași” din Poitiers și s-a concretizat cu sprijinul important al Primăriei Poitiers și al Primăriei Iași. Acest turneu celebrează semicentenarul înfrățirii celor două municipalități printr-un Protocol de colaborare semnat la Iași, la dată de 25 martie 1969.
Toate localitățile în care vor concerta membrii grupului vocal-instrumental „Engoulevent” sunt înfrățite cu localități din Departamentul Vienne, regiunea Poitou – Charentes, cu centrul administrativ la Poitiers.
Programul concertelor de la sfârșitul lunii februarie:
23, ora 12.00 – Dolhasca, județul Suceava;
24, ora 20.00 – Putna, jud. Suceava;
26, ora 13.00 – Strungă, jud. Iași;
27, ora 09.30 – Colegiul Economic și Drept Administrativ – Iași;
27, ora 14.00 – Spitalul „Sf. Maria”, pentru copiii internați de mai mult timp;
27, ora 18.00 – Casă de Cultură „Mihai Ursachi” – Copou;
28, ora 13.00 – Colegiul de Artă „Octav Băncilă”;
28, ora 16.30 – Ateneul din Iași.

2 martie 2019, ora 11.00 – „Cei trei purcelusi” – Marionnette Show
Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași
Organizatori Ateneul din Iași în colaborare cu Marionnette Show
Cei trei frați, Naf, Nif și Nuf sunt puși pe soțîi de dimineață până seară și se distrează de minune în compania copiilor.
Personajele vor să transmită copiilor mesaje care să îi ajute în viitor: că este bine mereu să ascultăm de fratele sau de sora mai mare, că este bine să ne distrăm dar trebuie să și muncim, că mereu vom găși ajutor și sprijin din partea fraților, că e bine să ne gândim din timp la ceea ce avem de făcut, că atunci când sunt mulți puterea crește și că iubirea și grijă de frați, de familie, învinge mereu.
Bilete pe: http://www.ateneuiasi.ro/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 ori cu o ora înainte de începerea spectacolului.

2 martie, de la 17.00 și 19.00 – Folk de colecție. Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu!
Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași
Ateneul din Iași va invită la două concerte extraordinare, sâmbătă, 2 Martie 2019, orele 17.00 și 19:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.
Bilete mai pot fi încă achiziționate accesând https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/folk-de-colecție-cu-vasile-șeicaru-ducu-bertzi-și-victor-socaciu-02-03-2019-1700/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o ora înaintea începerii spectacolului.

3 martie 2019, ora 11.00 – Copilul care a strigat lupul – Marionnette Snow
Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași
Organizatori Ateneul din Iași în colaborare cu Marionnette Show
Petrică, un băiețel care merge zilnic cu oile la pășune, este foarte energic și jucăuș și tocmai din acest motiv se plictisește repede de locurile prin care poposește. Așa că fiind curios să descopere alte peisaje, nu ascultă de porunca tatălui și se aventurează pe o altă pășune, împreună cu oițele lui. Neputând să stea locului nici aici, Petrică decide să facă niște glume pe seama sătenilor. Însă atunci când merge prea departe cu glumele nesărate, lucrurile iau o întorsătură neprielnică pentru băiat și oițe.
Dacă sunteți curioși să aflați ce se întâmplă cu personajele din poveste și care este deznodământul…va invităm să veniți la spectacol!
Copiii vor învață că minciună are picioare scurte, că pe un mincinos nu îl mai crede nimeni chiar și atunci când spune adevărul, că nu e bine să se joace cu focul, că nu este frumos să se amuze pe seama altor persoane și că trebuie să asculte de părinți mereu.
Acestea se pot achiziționa online de pe https://ateneuiasi.ro/ sau de la casieria instituției, în programul de lucru, de luni până vineri, de la ora 10.30 la 16.30.

3 martie, ora 15.00 – Stand Up, Muzică și Impro. Spectacol Caritabil
Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași
Organizat la inițiativa actorului de comedie Gabriel Gherghe în colaborare cu Trupa de Teatru Idiot și Ateneul din Iași.
„Muzică și Comedia ne-au schimbat întotdeauna viață. Acum te poți bucură de un spectacol cu stand up comedy, muzică și teatru de improvizație iar în același timp poți ajută un copil de 5 ani să aibă o șansă în plus la viață!” (Gabriel Gherghe)
Vor urcă pe scenă Gabriel Gherghe, BOBI Dumitraș, și Petrică Istoc, alături de Trupa de Teatru IDIOT și the one and only, Cosmin Vaman.
Cosmin Vaman – bit.ly/2IqHy3b
Trupa de Teatru IDIOT – bit.ly/2U0rGFO
Bobi Dumitraș – goo.gl/TNi7UJ
Gabriel Gherghe – goo.gl/3ufDn3
Petrică Istoc – goo.gl/qTnQAS
Rezervări și informațîi: 0731.093.578

3 martie, ora 19.00 – ROZ cu Walter și Anca Dionisie. Spectacol de lansare de album muzical „ROZ”
Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași
Organizator Asociația Culturală Peter Tomaschek
Parteneri Ateneul din Iași, TVR Iași, Radio România Iași
Ateneul din Iași împreună cu Centrul Cultural SIRET va invită la un spectacol de lansare a albumului muzical ROZ cu Walter Dionisie și Anca Dionisie, care vor face din muzică și poezie o bijuterie culturală ROZ, într-o lume destul de mohorâtă.
Invitațîi celor doi artiști vor fi Juniorii Operei Române din Iași.
„Albumul Roz e scris în 2018; are veselie, ritm, culoare, visare, înțelepciune…viață.
Albumul Roz e o fereastră ce se vrea deschisă de fiecare om spre interiorul sau, în vremurile destul de tulburi pe care le trăim pe Pământ. Roz este resursă de fericire cu care am fost lăsăți pe lume, este un sâmbure plantat în sufletul fiecăruia, un sâmbure ce trebuie îngrijit și ținut în lumina mereu. Roz este o stare pe care vrem să o împărtășim cu publicul nostru. Versurile cântecelor îmi aparțîn, muzică și orchestratiile aparțîn lui Walter Dionisie, iar trupa noastră se numește 2 Lupi pentru că și noi, Anca și Walter, trăim undeva la munte, foarte apropiați de natură și dedicați familiei, evoluției spirituale autentice, având puterea uriașă de a accesa simplitatea în tot și toate.” (Lupoaica)
Dacă va încânta ideea de a petrece un timp valoros în compania a doi artiști ce își trăiesc opera în vârf de munte, cu siguranță că va veți bucură de o gură de aer proaspăt prin ceea ce ei vor să impartasesca cu publicul atât de special din Iași!
Bilete pe: https://ateneuiasi.ro/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o ora înaintea începerii spectacolului.<img src="https://jri.ro/wp-

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here