Programul Ateneului din Iași în perioada 4 – 10 martie 2019

0
529

Mult mai mult decât nume mari sau celebrități, la Ateneul din Iași vă dau întâlnire persoane cu suflet mare, talent nemărginit și dedicare extremă!
Doru Octavian Dumitru propune un spectacol de comedie cu un titlu extrem de sugestiv și atractiv „Gura te strică”, joi, 7 martie, începând cu ora 19.00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.
Detalii eveniment: https://www.facebook.com/events/2510031169025430/

Sâmbătă, 9 martie, de la 11.00 invităm copii la „Peripețiile prințesei Merida – Marionette Show”, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.
Detalii eveniment: https://www.facebook.com/events/2114703108610687/

Seara de 9 martie, începând cu ora 19.00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” este rezervată pentru iubitorii celebrilor Cătălin Crișan și Gabriel Dorobanțu care vor susține concertul „Sărut, mamă, mâna ta!”
Detalii eveniment: https://www.facebook.com/events/246935692877794/

Duminică, 10 martie, „Păcală și Tândală” Programul Ateneului din Iași, perioada 4 – 10 martie 2019n regia lui Andrei Ciobanu, va putea fi urmărit, începând cu ora 11.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.
Detalii eveniment: https://www.facebook.com/events/391387464761883/

Biletele pot fi achiziționate online accesând www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 ori cu o oră înainte de începerea spectacolului.

În perioada 2 – 9 martie 2019, Ateneul din Iași, prin intermediul Turneului Național „Unire prin Cultură” va continua seria spectacolelor de teatru, astfel: în Cuza Vodă – Călărași (2 martie), Cernavodă și Mangalia (3 martie), Măcin și Tulcea (4 martie), Făurei și Mizil (5 martie), Făgăraș și Sinaia (6 martie), Câmpulung Muscel (7 martie), Curtea de Argeș și Sibiu (8 martie), Târgu Mureș (9 martie).

Programul cinematografului Ateneu în perioada 4-10 martie 2019

Patru proiecții în premieră și avanpremiera filmului „Touch me not”, la Cinema Ateneu
Noul documentar al lui Alexandru Mavrodineanu, Caisă, este filmul cu care începe prima săptămâna din luna martie.
Continuăm cu Ce-şi doresc bărbaţii, unde vom face cunoștiință cu Ali, o femeie care se întreabă ce trebuie să facă pentru a reuși într-o lume a bărbaților și Să nu ucizi, filmul inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din România acum trei ani.
Documentarul Distanța dintre mine și mine, despre poeta Nina Cassian, realizat de Mona Nicoară și Dana Bunescu, după o idee a Adei Solomon, deschide seria de premiere de 1 martie.
Tot atunci va rula și Capernaum, regizat de Nadine Labaki și considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină, dar și filmul regizat de Nuri Bilge Ceylan, Sub umbra părului sălbatic.
La doar 13 ani, cântăreața-vlogger Iuliana Beregoi își încântă fanii cu cea mai recentă producție cinematografică: LARA – Aribelle și mâna destinului. În rolurile secundare îi putem regasi pe Mihai Ungureanu, Vlad Baba, Erika Moldovan, Lora sau Alina Eremia.
Săptămâna viitoare vedem și Harvie și muzeul fermecat, o animație despre un baiețel pasionat de jocuri video, care trebuie să treacă peste propriile slăbiciuni și să facă față provocărilor din lumea reală.
Duminică, Cinema Ateneu va găzdui avanpremiera-eveniment Touch me not – Politicile Corpului, ce oferă publicului ieșean oportunitatea rară de a intra in dialog direct cu carismaticii protagoniști din film: Christian Bayerlein și Grit Uhlemann, Laura Benson (Atelier BigBen), Hanna Hofmann (Hanna Tripleage) din Germania, regizoarea Adina Pintilie și producătoarea Bianca Oana. În cadrul evenimentului va fi prezentat și trofeul câștigat de film, Ursul de Aur de la Berlin (COMUNICAT Ateneul din Iasi)

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:
4 martie 2019
Ora 16.00 – „Caisă” – (regia Alexandru Mavrodineanu) – PREMIERĂ – AG
Ora 18.00 – „Ce-și doresc bărbații” – What Men Want – (regia Adam Shankman) – AP 12
Ora 20.00 – „Să nu ucizi” – (regia Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Șarga) – AP 12
5 martie 2019
Ora 16.00 – „Ce-și doresc bărbații” – What Men Want – (regia Adam Shankman) – AP 12
Ora 18.00 – „Caisă” – (regia Alexandru Mavrodineanu) – AG
Ora 20.00 – „Să nu ucizi” – (regia Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Șarga) – AP 12
6 martie 2019
Ora 16.00 – „Ce-și doresc bărbații” – What Men Want – (regia Adam Shankman) – AP 12
Ora 18.00 – Să nu ucizi” – (regia Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Șarga) – AP 12
Ora 20.00 – „Caisă” – (regia Alexandru Mavrodineanu) – AG
8 martie 2019
Ora 16.00 – „Distanța dintre mine și mine” – (regia Mona Nicoară, Dana Bunescu) – PREMIERĂ – AG
Ora 18.00 – „Capernaum” – Capharnaüm – (regia Nadine Labaki) – PREMIERĂ – AP 12
Ora 20.00 – „Sub umbra părului sălbatic” – The wild pear tree – (regia Nuri Bilge Ceylan) – PREMIERĂ – AP 12
9 martie 2019
Ora 13.00 – „Lara. Aribelle și mâna destinului” – (regia Ciprian Iacob) – AP 12
10 martie 2019
Ora 13.00 – „Harvie și muzeul fermecat” – Harvie and the Magic Museum – (regia Martin Kotík, Inna Evlannikova) – 3D – AG
Ora 19.00 – „Nu mă atinge-mă” – Touch me not – (regia Adina Pintlie) – AVANPREMIERĂ – Proiecție de gala și debatere în prezența echipei – Interzis minorilor sub 18 ani

„Caisă” – AG
Regia: Alexandru Mavrodineanu
Gen film: documentar
Durată: 84 minute
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Qhq4k3jzEnY&t=12s

Caisă a fost prezentat în premieră la TIFF 2018 și premiat anul trecut la Astra Film Festival, la Docuart, ZagrebDox și la Festivalul de Film Documentar de la Salonic. Filmul expune într-un mod captivant atât relația imprevizibilă dintre un antrenor de box și cel mai bun elev al său, cât și luptele care se dau dincolo de ring.

„Documentarul lui Alexandru Mavrodineanu arată în ce chinuri se naște un campion. Și cât de repede se risipește. (…) Filmul are emoție, are o poveste care te ține până la sfârșit, fără a cădea în melodramă, și are personaje atașante, puternice.” – Gazeta Sporturilor
„Caisă dezvăluie o perspectivă tulburătoare asupra societăţii româneşti, punând în centru un om care nu se lasă cuprins de cinismul general şi oferă unor tineri un refugiu şi o şansă.” – Astra Film Festival.
Într-o sală de antrenament de la marginea Bucureștiului, un antrenor de box (Dumitru Dobre) aflat la sfârşitul carierei lucrează pentru a transforma un grup de copii din medii defavorizate în următorii campioni de juniori. Deziluzionat, dar perseverent, antrenorul Dobre îşi pune speranţele într-un puşti talentat de 13 ani, poreclit Caisă (Cristian Palcuie). Poveste emblematică pentru lumea în care trăim, CAISĂ vorbește despre perseverență și despre supraviețuirea celui mai puternic într-un mediu incapabil să te sprijine cu adevărat.

„Ce-şi doresc bărbaţii”
Regia: Adam Shankman
Cu: Taraji P. Henson
Gen film: comedie, fantastic, romantic, dragoste
Durată: 117 minute
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=aVMDTUC2Gwg

Ali Davis este un agent sportiv de succes, care este în mod constant exclusă de către colegii ei bărbați. Când Ali primește o promovare bine meritată, ea se întreabă ce altceva trebuie să facă pentru a reuși într-o lume a bărbaților. Cu toate astea, ajunge să obțină un avantaj neașteptat asupra: începe să le audă gândurile. Cu noua ei putere, Ali se străduiește să-și depășească colegii în timp ce concurează pentru a semna un contract cu următorul superstar al baschetului, însă provocările pe care trebuie să le parcurgă îi vor testa relația cu cei mai buni prieteni și cu un potențial nou interes amoros.

„Să nu ucizi”
Regia: Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Șarga
Cu: Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Elias Ferkin
Gen film: dramă
Durată: 120 minute
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ught3_zk2sI

Filmul a avut premiera mondială în cadrul competiției celei de-a 34-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia.

Să nu ucizi spune povestea lui Cristian, un chirurg tânăr şi ambițios, pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-și familia şi cariera pentru a descoperi adevărul. Regizorii mărturisesc că este povestea unui Don Quijote care se luptă cu faţa umană a unui sistem care există pentru că noi îl acceptăm prin toate acțiunile noastre de zi cu zi.

Să nu ucizi, inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din România acum trei ani, se lansează la cinema pe data de 1 martie, distribuit de Ro Image 2000 și Idea Film Distribution și reprezintă debutul în lungmetraj al regizorilor nominalizați la Palme d’Or pentru scurtmetraj, Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru.

Cristian, interpretat de Alexandru Suciu, este un chirurg tânăr şi ambițios pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-și familia şi cariera pentru a descoperi adevărul.

Cătălin Rotaru: „este un film în care probabil mulţi se vor recunoaște pentru că toţi am fost în viaţă eroi pentru cinci minute. Din păcate, doar pentru cinci minute…”

Gabi Șarga: „Putem spune că e un proiect al unei generații. Mulți dintre noi am fost colegi, iar atunci când lucram la scenariu recunosc că am scris cu unii dintre ei în minte.”

Din distribuție fac parte actorii: Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Daniel Popa, Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ionuț Ionescu, Erwin Simsensohn, Cosmin Seleși, Codin Maticiuc, Ioana Barbu, Olimpia Mălai, Rolando Matsangos, Iulia Verdeș, Mihai Bauman.

„Distanța dintre mine și mine” – AG
Regia: Mona Nicoară, Dana Bunescu
Cu: Nina Cassian
Gen film: documentar
Durată: 89 minute
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=MmFJd88Vmxg

„Distanța dintre mine și mine” a avut premiera toamna trecută, la festivalul Les Films de Cannes à Bucharest, moment în care a câștigat premiul publicului din secţiunea „Avanpremiere româneşti ale toamnei”.

Toți ne luptăm cu propriul trecut. Unii, mai mult ca alții. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problematică pentru noul-instalat regim Stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, terminând într-un exil nedorit în 1985, în urma uciderii dizidentului Gheorghe Ursu.

Un film despre credințe, artă și putere, Distanța dintre mine și mine explorează fricțiunea dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea noastră actuală și ficțiunile pe care le construim despre trecut. Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, înregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitte. Sunt revelate astfel dileme etice și estetice care sunt deopotrivă parte din trecutul nostru și prefigurate în viitor.

„Capernaum” – Capharnaüm – AP 12
Regia: Nadine Labaki
Cu: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole, Kawsar Al Haddad, Fadi Yousef
Gen film: dramă
Durată: 121 minute
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zapfYYb6JYY

Pe scurt, Capernaum este povestea lui Zain, un băieţel libanez care-şi dă părinţii în judecată pentru „delictul” de a-l fi adus pe lume.
Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018, este considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină.
„Realizarea acestui film mi-a schimbat viața, m-a schimbat ca persoană, mi-a schimbat perspectiva asupra lucrurilor, lăsându-mi o senzație de vinovăție care nu mă părăsește niciodată. Nu poți fi cu adevărat la fel după o astfel de experiență. Este ca și cum nu mai ești îndreptățit să fii fericit, ca și cum nu mai ai dreptul la o viață normală odată ce ai trăit o astfel de experiență. Te schimbă pentru totdeauna”, declară Nadine Labaki.

„Sub umbra părului sălbatic” – The wild pear tree – AP 12
Regia: Nuri Bilge Ceylan
Cu: Dogu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yildirimlar, Hazar Ergüclü
Gen film: dramă
Durată: 188 minute
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=po0vls18Koc&t=22s

Pasionat de literatură, Sinan, un scriitor aspirant, se întoarce în satul său natal din Anatolia, unde își pune la bătaie toată energia ca să strângă banii necesari pentru a fi publicat, dar datoriile tatălui său îl ajung din urmă.

„Harvie și muzeul fermecat”
Regia: Martin Kotík, Inna Evlannikova
Cu: Martin Dejdar, Ota Jirák, Jirí Lábus, Martin Klásek
Gen film: animație, comedie, aventură, familie, fantastic
Durată: 76 minute
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=3RGEeeClGo8&t=3s

Harvie este un băiețel isteț, dar cam neastâmpărat, iar cea mai mare pasiune a sa sunt jocurile video. Ar da orice pentru a termina ultimul nivel!
Într-o zi, împreună cu prietena sa, Monica și patrupedul Jerry, ajunge prin părțile neexplorate ale Muzeului de Păpuși.
Cei trei descoperă că muzeul este de fapt fermecat, iar păpușile vechi de sute de ani se trezesc la viață! Dar o forță malefică amenință muzeul, iar Harvie este singurul care o poate opri. Oare va reuși Harvie să treacă peste propriile slăbiciuni și să facă față provocărilor din lumea reală?

Touch Me Not – Interzis minorilor sub 18 ani
Regia: Adina Pintilie
Cu: Laura Benson, Tómas Lemarquis, Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Adina Pintilie, Hanna Hofmann
Gen film: Dramă
Trailer România: https://vimeo.com/293398937
Durată: 125 minute

Spune-mi cum m-ai iubit, ca să înțeleg cum să iubesc..
Un regizor și personajele sale pornesc împreună într-o cercetare personală despre intimitate. La granița fluidă dintre realitate și ficțiune, Touch Me Not urmărește călătoriile lor emoționale cu o privire profund empatică. Prinși între dorința de intimitate și frica profundă de ea, Laura și Tomas încearcă să depășească vechi „scenarii”, mecanisme de apărare și tabuuri, să taie cordonul ombilical și să fie în sfârșit liberi.

Touch Me Not explorează modurile cu totul neașteptate în care putem descoperi intimitatea, cum putem iubi fără să ne pierdem pe noi înșine.
„Touch Me Not este o invitație la dialog”, spune Adina Pintilie. „Te invită pe tine, spectatorul, să îți pui la îndoială propriile idei despre intimitate, sexualitate, corp, să fii curios despre Celălalt, care e diferit de tine, și să-ți exerciți capacitatea de empatie, de a te pune în Celuilalt”.

Presa internațională despre Touch Me Not:
The New York Times: „Tulburător de intens, imposibil de uitat… Corpul ca un tărâm miraculos”.
The Hollywood Reporter: „Un tur de forță captivant. O explorare a sexualității care deschide noi orizonturi”.
Indiewire: „de un umanism radical… imposibil de clasificat”.
Les inrockuptibles: „un film cum nu ați mai văzut… Cinema-ul ca experiență terapeutică”.
Libération: „redescoperă ce înseamnă frumusețea!”
Die Zeit: „O nesfârșită inițiere în atingere… Noi înșine, privitorii, devenim participanți în acest proces de căutare interioară”
Time Magazine: „un dar incredibil. Un film superb, cu totul neconvențional, despre conexiunea umană”.
Sight & Sound: „De un curaj extraordinar. O celebrare a sexualității, cu curiozitate și deschidere”.
Kino Zeit: „Intim, profund… Nu e doar un film, e o călătorie de auto-cunoaștere”.
La Vanguardia: „Fascinant, radical, inovativ… O abordare revoluționară a adevăratei naturi a sexualității”.
Criterion: „una dintre marile descoperiri ale anului”.
Télérama: „îți pune la încercare limitele și tabuurile”.
Die Welt: „Cei care vor avea curajul să-l trăiască până la capăt vor fi răsplătiți cu o nouă perspectivă asupra lumii”.
Mihai Chirilov, director artistic, Transilvania International Film Festival: „Un film unic și esențial în peisajul cinematografic românesc. Un film curajos, fără plasă de protecție, atins de un simț extraordinar al inocenței și purității. Privindu-l, ne putem privi pe noi înșine.”
Dmovies: „Un film care te va atinge. Te va îmbrățișa, mângâia, împunge, te va lovi în față
și te va face să strigi de bucurie și de furie.”
CINEUROPA: „O explorare dificilă, stimulatoare, relevantă a intimității și a ideii de sine, Touch me not este un film provocator, care deschide noi drumuri prin estomparea graniței dintre realitate și ficțiune.”

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

Preț bilet normal: 12 lei
Preț bilet film Lara: 15 lei
Preț bilet 3D: 15 lei
Preț bilet proiecție de gală: 20 lei

Detalii pe:
Facebook: Cinema Iași
Instagram: www.instagram.com/iasicinema/
Site-ul: www.ateneuiasi.ro


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0003413264{main}( ).../index.php:0
20.0004414736require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.693266263632require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.708466309760include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
51.005868736536locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
61.005868736632load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
71.005968747088require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
81.025668868424td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
91.025968885016td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
101.045269004232td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here