Noi investiții la Spitalul de Recuperare Iași

0
690

Încă o serie de investiții vor demara la Spitalul Clinic de Recuperare, unitate ce se află într-un amplu proces de modernizare și reabilitare, având că scop încadrarea în cerințele actuale de conformare la sistemul de calitate în domeniul sănătății.

În acest sens, spitalul intenționează să implementeze și investiția ce ține de un sistem de alarmă împotriva efractiei, această facând și obiectul unei hotarâri adoptate de Consiliul Local în ședința ordinară de zilele trecute. Investiția reprezintă unul dintre obiectivele ce trebuie atinse în vederea acreditării spitalului în anul 2020.

„Sistemul de alarmare va asigura protecția pentru toată suprafață spitalului, respectiv 18.854 de metri pătrați, pentru un număr de 11 clădiri (interior/exterior). Astfel, clădirea spitalului, corpul de clădire C1, va avea asigurată, atât sistem de alarmare la efracție, cât și sistem de supraveghere video (interior/exterior/perimetral clădire), iar restul clădirilor din incinta vor avea supraveghere video exterioară. Detecția la efracție este realizată cu cartele magnetice, detectori de prezența prin infraroșu, detector de prezența în dublă tehnologie, care pot fi însotiti de detector cu funcții speciale la șoc, geam spart etc. Semnalizarea stărilor de pericol în zonele de lucru cu clienții și în spațiile de valori este realizată cu butoane de panică, pedale de panică, butoane de panică radio”, se arată în proiect. Valoarea totală a investiției este estimată la 342 mii lei cu TVA, iar perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

Aceeași unitate spitalicească va derula și un proiect privind alarmarea la incendiu la nivelul întregului spital.
„Sistemul adresabil de semnalizare a incendiilor vizează întreg Spitalul de Recuperare, include 13 centrale de incendiu adresabile și un sistem de management prin internet pentru a monitoriza și controla toate centralele de incendiu, acestea urmând a fi amplasate într-un spațiu existent în tronsonul E, la parter”, se mai arată în proiect.

Valoarea totală a investiției este de 1.087.550 lei cu TVA, din care 290.960 lei reprezintă estimarea pentru achiziția dotărilor, iar 12.220 lei reprezintă costurile cu organizarea de șantier.
Durata de realizare a lucrărilor este de 12 luni. Pentru ambele investiții, conducerea spitalului își propune că în acest an să demareze procedurile de atribuire a contractelor de lucrari.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here