Un om de afaceri a construit din banii săi primul metru de autostradă din Moldova

0
1021

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova. „Monumentul autostrăzii” va fi inaugurat pe 15 martie, ca formă de protest faţă de faptul că acestei regiuni a ţării îi lipseşte cu desăvârşire marea infrastructură rutieră. acesta a subliniat că Moldova este singura provincie istorică din Romania cu zero kilometri de autostradă după aproape 30 de ani de la Revoluție.

„Am fost astfel condamnați la izolare economică și foarte mulți oameni și-au pierdut viețile în traficul din nord-estul țării din cauza lipsei drumurilor decente. Sunt mirat că această zonă de graniță a Uniunii Europene a fost uitată, neglijată și sfidată. Este momentul ca aceste lucruri să se schimbe iar acțiunile mele din ultimele luni susțin cu tărie această necesitate”, a declarat Ștefan Mandachi.

Ştefan Mandachi a anunţat că la ora inaugurării va suspenda timp de 15 minute activitatea restaurantelor şi hotelurilor pe care le administrează. Afaceristul sucevean Ştefan Mandachi, administratorul unui lanţ de restaurante de tip fast-food, a anunţat că a construit primul metru de autostradă din Moldova, între Voroneţ şi Putna. Investiţia este simbolică, „Monumentul autostrăzii” va fi inaugurat pe 15 martie la ora 15, în semn de protest faţă de faptul că România nu are austostrăzi.

Ştefan Mandachi a vorbit despre singurul metru de autostradă din Moldova care a fost realizat în 7 ore cu o echipă de 17 muncitori. Au fost folosite un escavator cu gheară pe roţi, un escavator tip macara cu şenile, un buldozer tasator, două camioane cu remorcă, un camion cu betonieră, două microbuze, o vola, şase lopeţi, două dreptare, două drujbe, patru ciocane, 4.17 metri cubi de beton, 36 de metri pătraţi de plasă de fier, un kilogram de cuie, trei kilograme de vopsea, 36 metri cubi de balastru, opt metri liniari de ţeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru parapeţii de protecţie şosea şi 12 metri liniari de ţeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru susţinerea afişajelor şi indicatoarelor rutiere.
Valoarea investiţiei este de aproximativ 4.500 de euro.
Patronul sucevean a precizat ca initiativa sa este personala, ca nu face politica si nu este membru de partid.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here