Un veteran al presei ieșene a murit la volan

0
872

Unul dintre veteranii jurnalismului ieșean, Petru Preda(69 de ani) a decedat în această dimineață în timp ce se afla la volanul mașinii sale. Din primele informații, Petru Preda a suferit un infarct în timp ce conducea mașina în zona intersecției Cotnari din Iași. Mașina sa a intrat in alt autoturism ce venea din sens opus, ajungând într-un chioșc de ziare de pe trotuar. Decesul a fost constatat de echipajul de salvare sosit la locul impactului.

Petru Preda era unu dintre decanii de vârstă ai presei ieșene și un apreciat gazetar, a înființat și a coordonat ani de zile subredactia din Pașcani a ziarului Ziua de Iași, ulterior Bună Ziua Iași și Jurnalul Regional.
Nea Petrică, așa cum îi spuneau cunoscuții a reușit să îndrume cu succes mulți tineri jurnaliști care au ales să lucreze în presă scrisă, mulți dintre ei fiind și astăzi slujitorii condeiului.

„Un om deosebit, așa cum rar se întâlnesc a plecat dintre noi, lăsând un gol imens. Colegul nostru, jurnalistul Petru Preda a încetat din viață în această dimineață în urma unui accident rutier. Tragedia a avut loc în intersecția de la Cotnari din Iași.
Petru Preda a fost unul dintre cei mai vechi ziariști din municipiul Pașcani. A scris pentru Ziua de Iași, Bună Ziua Iași iar în ultimii ani s-a alăturat echipei noastre de la Jurnalul Regional. A fost un om bun, nu-i plăcea să mintă sau să fie mințit și tot timpul încerca sa-i ajute pe cei care se confruntau cu probleme. Multă tristețe și regrete eterne rămân în urma trecerii la cele veșnice.
În aceste clipe de tristețe, un gând de alinare se îndreaptă pentru familia îndurerată de care suntem alături și dorim multă putere să treacă peste această grea încercare! Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag! ADIO nea Petrică!”- au scris colegii de la Jurnalul Regional.

Dumnezeu să-l ierte!

(Foto BITTV)


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here