Simulare Evaluare Nationala 2019

0
687

In perioada 11 – 13 martie 2019, la nivel național, se va desfasura simularea Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a , la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.
A fost inregistrata o prezenta foarte buna in judetul Iasi la simularea examenului de Evaluare Nationala: 95,99% la clasa a VII-a si 96,22% la clasa a VIII-a. Niciun elev nu a fost eliminat din examen.

„Simularea s-a derulat in 180 de unitati de invatamant, in intervalul 9.00-11.00, iar subiectele au ajuns la elevi fara intarzieri. Evaluarea tezelor are loc la nivelul fiecarei unitati scolare, iar primele rezultate vor fi afisate in ziua de 22 martie 2019”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.
Din numarul total de 8.073 de inscrisi la calasa a VIII-a au fost prezenti 7.768. In ceea ce priveste clasa a VII-a, dintr-un total de 7.777 elevi au fost prezenti 7.465.

Subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE) si sunt proiectate, transmite Ministerul Educatiei, astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi realizata, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de catre doi profesori, de regula, din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate pentru imbunatatirea performantelor scolare. La solicitarea scrisa a elevului sau a parintelui/tutorelui, notele obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.

Obiectivele acestei simulari sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la probele din luna iunie.
EN_limba_romana_2019_cl_VII_var_simulare

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here