Evenimente 12 martie – 17 martie 2019 la Ateneu Iaşi

0
511

14 martie 2019 – „Îndrăgostiții din Ancona”, Teatrul Aureliu Manea din Turda. Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, ora 19.00

Joi, 14 martie 2019, începând cu ora 19.00, Teatrul Aureliu Manea din Turda vă dă întâlnire în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași, la Comedia muzicală „Îndrăgostiți din Ancona”, adaptare și localizare Radu Sas după Vajda Katalin.
„În piesa Îndrăgostiții din Ancona, acţiunea se petrece în orăşelul italian Ancona, într-o veche piaţetă, unde apropierea dintre case şi vulcanicul sânge latin fac imposibile păstrarea secretelor. Personajele noastre sunt într-o adevărată încurcătură emoțională. Bogătașul orașului, Tomao este un adevărat Don Juan după care suspină și manajera și vecina, însă el visează la o moldoveancă aflată în vizită în orașul Ancona. Tomao are o fiică pe care dorește să o mărite cu Giovani, proprietarul unei cafenele, dar ea e îndrăgostită de Luigi. Venirea lui Lucrezio dă peste cap planurile domnului Tomao, iar acesta își regăsește iubita pe care o credea moartă.”, detaliază echipa Teatrului din Turda.
Distribuția: Cornel MIRON, Mihaela Maria DECEANU, Doina ȘOPRONI, Diana TUȘA, Maria SALCĂ, Valentin ONCU/George SFETCU, Ioan Alexandru SAVU, Alexandra DUȘA, Călin Mihail ROAJDĂ, cu participarea extraordinară a baritonului Adonis TANȚA.
Pregărirea muzicală: Dorin GRIGUȚĂ
Coregrafia: Gabriela TĂNASE
Scenografia: Eliza LABANCZ
Regia Artistică: Andrei MIHALACHE
Biletele pot fi achiziționate online, accesând https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/indragostitii-din-ancona-regia-andrei-mihalache-teatrul-aureliu-manea-din-turda-14-03-2019-1900/ sau de la casieria Ateneului din Iași.

16 martie 2019 – „Dumbrava Basmelor Muzicale”, în regia lui Iulian Ioan Sandu. Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, ora 11.00

Spectacolul educațional-cultural interactiv pentru copii „Dumbrava Basmelor Muzicale” reprezintă o oportunitate unică pentru copii de a se bucura de un excepțional spectacol muzical de operă, special creat pentru ei.
Regia este semnată de către Iulian Ioan Sandu, cel ce a pus în scenă și poveștile lui „Peter Pan” și „Alice în Țara Minunilor”.
Cel mai nou spectacol dedicat copiilor conține fragmente din îndrăgitele opere „Motanul încălțat”, de Cornel Trăilescu și „Fata moșului și fata babei”, de Florin Comișel. Pe lângă bucuria lirică pe care actorii o vor transmite, aceștia îi vor implica pe copii în diverse jocuri interactive, încurajându-i, astfel, să asimileze informații noi și interesante în cel mai plăcut mod posibil.
Spectacolul „Dumbrava Basmelor Muzicale” oferă copiilor șansa de a vedea, asculta și simți arta lirică de aproape, direct, interactiv, de a fi reuniti prin intermediul muzicii și încurajați să învețe toleranța și acceptarea reciprocă.
„Dumbrava Basmelor Muzicale” durează o oră și aduce în fața micilor spectatori echipa artistică a proiectului, formată din moderator și cele 7 personaje care vor interacționa constant cu spectatorii și îi vor învăța noțiuni de cultură generală din mai multe domenii, precum literatură, istoria muzicii clasice românești, noțiuni de dans, canto, regie, curiozități despre compozitori și informații de interes despre lumea artiștilor.
Distribuție:
Motanul încălțat – Ana Hegyi
Domnița – Cezara Fantu
Ionică – Dumitru Florescu
Slujitor – Daniel Onoae
Slujitor – Codrin Dănilă
Marele Dregător – Vlad Baba
Doica – Alexandra Paftală
Fata moșului – Cezara Fantu
Fata babei – Alexandra Paftală
Zâna – Ana Hegyi
Miorlăilă – Dumitru Florescu
Vulpoiul – Vlad Baba
Tatăl/Ursul – Daniel Onoae
Cuptorul – Codrin Dănilă
Bilete pe: https://ateneuiasi.ro/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30.

16 Martie 2019 – „Clinica Sinucigaşilor”, adaptare după textul Gabrielei Mihalache. Sala Mică de Spectacole, ora 18.00

Sinuciderea, o temă des abordată în dramaturgia secolului XXI, cine ar fi crezut că poate deveni şi motiv de comedie?! …o comedie savuroasă, senzaţională a actualităţii, un teatru al speranţei cu un puternic mesaj educativ şi cu impact asupra publicului tânăr şi nu numai, care scoate în evidenţă faptul că viaţa, oricât de anostă ar fi, aceasta trebuie trăită până la capăt.
În ciuda titlului dur, Clinica sinucigaşilor e un spectacol vesel care generează în publicul spectator speranţe, gânduri pozitive şi bună dispoziţie prin jocul de excepţie a unor tineri foarte talentaţi ai trupei Kangai de la Colegiul Național „Garabet Ibraileanu” Iaşi, care ajung să vorbească despre iubire şi absolut, limite interioare, căutarea fericirii şi nevoia de a fi remarcaţi, apreciaţi şi iubiţi.”
Bilete pe: https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/spectacol-de-teatru-clinica-sinucigasilor-prezentat-de-trupa-kangai-coordonator-prof-caliopia-hodorogea-regia-iuliana-moraru-16-03-2019-1800/ sau la casieria Ateneului!

16 martie 2019 – „Pijamale”, regia Andrei Ciobanu. Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, ora 19.00.

,,Spumoasa și savuroasa comedie „Pijamale” de Mawby Green și Ed Feilbert are la bază farsa franțuzească „Moumou”, scrisă în 1944 de Jean de Letraz. Piesa, care s-a jucat ani în șir pe Broadway și la Hollywood cu casa închisă, având parte de un succes fulminant, ajunge acum și pe scena Ateneului din Iași. „Pijamale” aduce cu sine și o serie de intrigi, farse pline de umor, infidelități, decepții, promisiuni ce nu pot fi ținute, răsturnări de situație și schimburi de identităţi, care vă vor ține cu sufletul la gură și vă vor provoca râsul.
Un afacerist curtenitor își face planuri să plece într-o <>, dar fără să-i dea de știre, soția sa îi invită pe prietenii soțului ei să petreacă weekendul în casa lor. Dar ce se întâmplă când, de fapt, prietenii nu există și trebuie inventați? Și când mai apare și un vechi prieten din liceu al soțului, care este copleșit de amploarea situației, un valet de conjuncutură pus mereu pe harță, o cameristă cu visuri de mărire și un inspector de poliție care caută să avanseze? Se nasc niște personaje hilare și încurcături spectaculoase, totul adunat într-un spectacol cu ritm.
Vă invit cu drag să vă lăsați grijile acasă și să savurați o excelentă comedie franțuzească plină de viață, care va da naștere unui umor molipsitor și la care veți râde pe săturate!” (regizor Andrei Ciobanu)
Regizor: Andrei Ciobanu
Scenograf: Cătălin Târziu
Costume: Alina Dincă – Pușcașu
Distribuție:
Georges Chauvinet- Daniel Onoae
Leonard Joliejolie – Andrei Ciobanu
Yvonne Chauvinet – Ana Hegyi
Babette Latouche – Alexandra Paftală
Jaques Latouche – Codrin Dănilă
Claudine Amour – Alexandra Macovei
Inspector Legrande – Daniel Popa
Bilete pe https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/spectacol-de-teatru-pijamale-regia-andrei-ciobanu-16-03-2019-1900/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 ori cu o oră înainte de începerea spectacolului.

17 martie 2019 – „Aventuri cu…DL.GOE”, regia Iulian Sandu. Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași, ora 11.00.

Vă aşteptăm cu micii năzdrăvani la un spectacol în care râsul şi buna dispoziţie sunt garantate, duminică, 17 martie 2019, ora 11:00 la „Aventuri cu…DL.GOE”, regia Iulian Sandu în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.
„Un geniu al comicului, Caragiale reflectă în cel mai fidel mod, în contextul actual, realități legate de incultură, caractere și educație, desavârșind teatrul de satiră socială.
În an centenar, Ion Luca Caragiale ne provoacă sa medităm asupra comicului, să descoperim printre hototele de râs, tristețea eternelor probleme comportamentale, și mai mult, ne provoacă să fim mai buni, oferind adevărate lecții de viață, atât de vii și de actuale.
Universul lui Caragiale este de fapt un spectacol etern, ce punctează cu umor defectele societății noastre, cu scopul de a le îndrepta, imaginatia fiind cheia ce deschide un univers nemaivazut.” (Iulian Sandu, regizor)
Regia – Iulian Ioan Sandu
Adaptare text – Izabela Oancea
Muzica – Sorin Oancea
Distribuție:
Alexandra Macovei – DL Goe
Alexandra Paftală – Mamița
Ana Hegyi – Mam Mare
Dumitru Florescu – Georgescu/Profesorul
Cezara Fantu -Țaca/Anibal
Daniel Onoae – Lefter Popescu/Otopeanu
Codrin Dănilă – Controlorul/ elevul

Bilete pe: https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/aventuri-cudl-goe-regia-iulian-sandu-spectacol-de-teatru-pentru-copii-17-03-2019-1100/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

17 martie 2019 – „Atenție, aterizăm!”, în regia lui Daniel Onoae. Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași, ora 19.00.

Adaptare după celebra comedie franțuzească de situație “Boeing Boeing” de Marc Camoletti, producția Ateneului din Iași aduce în atenția spectatorilor câteva situații pline de umor prin care trec cele șase personaje savuroase în apartamentul din Paris al unui arhitect cu… multă poftă de viață.
Bernard (Daniel Onoae), tânărul arhitect de succes, Berta (Alexandra Paftală), menajera și omul de încredere al acestuia, Robert (Dragoș Maftei), un vechi prieten din provincie și cele trei stewardese – Janet (Erica Moldovan), Helga (Cezara Fantu) și Jaqueline (Ana Hegyi), toate logodite cu Bernard – sunt personajele fermecătoare, ce trebuie să se descurce în situații comice prin postura în care sunt puse.
Bilete pe: https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/atentie-aterizam-regia-daniel-onoae-spectacol-de-teatru-17-03-2019-1900/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 ori cu o oră înainte de începerea spectacolului.


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002413264{main}( ).../index.php:0
20.0003414736require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.665466249928require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.679866296056include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
50.974968731616locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.974968731712load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
70.975168742168require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
80.991568846752td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
90.991868863344td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
101.010568982560td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here