S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul destinat clădirii „Nicolae Leon” a UMF Iași

0
396

Astăzi, 20 martie 2019, Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și domnul Vasile Asandei, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Recompartimentarea, modernizarea spațiilor de învățământ, cu păstrarea funcționalului existent” destinat clădirii „Nicolae Leon” (str. Ghigore Ghica Vodă nr.13) a UMF Iași.
Valoarea totală a proiectului este de 26.185.298 lei din care 25.819.447,55 sunt cheltuieli eligibile. Clădirea „Nicolae Leon” este destinată procesului educațional, cu o capacitate de 1833 de studenți, modernizată conform standardelor de calitate europene și va fi dată în folosință la începutul anului universitar 2019-2020.
„Finanţarea proiectului «Recompartimentare, modernizare spații de învățământ, cu păstrarea funcționalului existent», permite recuperarea investiţiilor făcute de către Universitate la obiectivul Clădirea „Nicolae Leon”, în valoare de 25.819.447,55 lei, adică peste 5 milioane de euro. Aceasta va permite în final extinderea suprafeţelor spaţiilor disponibile pentru activitatea didactică şi de cercetare.” a declarat Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Proiectul „Recompartimentare, modernizare spaţii de învăţământ, cu păstrarea funcţionalului existent” este finanțat de Uniunea Europeană, pe axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Obiectivul general al proiectului este modernizarea infrastructurii educaţionale în cadrul UMF Iaşi, în condiţii de durabilitate şi incluziune socială. Scopul proiectului vine ca un răspuns la nevoia de modernizare a spaţiilor existente în cadrul UMF Iaşi şi destinate procesului educaţional, pentru a fi aduse la standardele de calitate europene. Această procupare pentru dezvoltarea infrastructurii se regăseşte printre principalele direcţii de dezvoltare strategică 2016-2020 ale Universităţii.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here