La mulţi ani Poliţiei ieşene!

0
432

Cu prilejul aniversării a 197 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române Moderne, a devenit deja o tradiţie ca poliţiştii ieşeni să fie alături de cetăţeni pentru a sărbători. Astfel, în perioada 24-25 martie 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a desfăşurat campania „Ziua Poliţiei Române” la Palas. Pe platoul Atrium Palas a fost prezentat, persoanelor interesate, un detaşament de tehnică al Poliţiei ieşene, format din autospeciale de intervenţie, laboratorul criminalistic şi autospeciale rutiere.

Luptătorii SAS au venit cu echipament de protecţie balistică şi echipamente speciale de executare a misiunilor specifice. Luptătorii au fost echipaţi cu ţinuta specifică trupelor de intervenţie ale Poliţiei Române şi au fost prezentate toate armele din dotare folosite în misiuni.

Poliţiştii criminalişti au prezentat autolaboratorul criminalistic, destinat cercetării la faţa locului, dotat cu tehnică foto-video digitală, truse specializate şi echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme şi mijloace materiale de probă existente în câmpul infracţional.

Câinii poliţişti au prezentat exerciţii de găsire a unor droguri, sub coordonarea instructorilor. Totodată, persoanelor interesate le-au fost furnizate informaţii de către poliţiştii de la structura de Resurse Umane, cu privire la admiterea în unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, alături de oamenii legii au fost prezenţi reprezentanţi ai Crucii Roşii, care au făcut demonstraţii de acordare a primului ajutor. La activităţi au participat peste 8.000 de persoane.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here