FOTO: Laboratorul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași a primit acreditarea RENAR

0
228

În urma unui îndelungat și minuțios proces de verificare, Laboratorul de analize al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi, situat în şos. Bucium, nr. 36, a primit acreditarea RENAR, fapt care conferă încredere în competența tehnică a laboratorului, credibilitate asupra rezultatelor obținute și minimizarea riscului de rezultate eronate furnizate pacienților.
Prin această acreditare se certifică faptul că laboratorul și personalul ce-și desfășoară activitatea sunt competenți să efectueze determinări corespunzătoare cerințelor europene și internaționale în domeniul calității. În plus, în urma creditării RENAR, specialiştii Institutului se pot baza pe analize de calitate în diagnosticul pacienţilor internaţi.
Laboratorul este dotat la cele mai înalte standarde, utilizează reactivi de calitate și respectă toate procedurile specifice până în cele mai mici detalii. În cadrul acestuia se poate efectua o gama largă de analize medicale, conform standardelor aprobate: hematologie, chimie clinică, imunologie, microbiologie, toxicologie etc.
Laboratorul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași este în acest moment unul dintre cele mai moderne din Regiunea de Nord Est, fapt confirmat de aparatura de ultimă generație pe care o deține, dar și de pregătirea personalului de specialitate care lucrează aici. Valoarea aparaturii aflate în dotarea laboratorului, precum şi investițiile efectuate în ultimii ani în amenajarea spațiului și în dotarea cu mobilier de specialitate se ridică la aproximativ 1.100.000 de lei.
Un accent deosebit este pus pe confortul și siguranța pacientului, toate datele și informațiile primite, precum și rezultatele analizelor efectuate fiind confidențiale.
„Acreditarea RENAR face parte dintr-un plan managerial mai amplu, pe care-l implementăm de 3 ani în cadrul Institutului și care urmărește crearea centrelor de cost, fapt care presupune ca fiecare departament sau compartiment să aducă venituri unității medicale. Departamentul de imagistică, de exemplu, aduce venituri prin intermediul analizelor CT efectuate și în urma intrării în contract cu CJAS Iași. La fel se va întâmpla și cu laboratorul de analize, care se va adresa întregii populații din județul Iași și nu numai”, a declarat dr. Gabriel Oprișanu, manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

Obținerea certificatului de acreditare permite folosirea siglei RENAR pe buletinele de analize și intrarea laboratorului în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași. Astfel, locuitorii din Regiunea de Nord Est, pe baza unei trimiteri de la medicul de familie sau de la medicul specialist, își vor putea face analizele la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, având garanția unor rezultate de foarte bună calitate și într-un timp foarte scurt.
Asociația de Acreditare din România-RENAR este o organizație neguvernamentală, fără scop lucrativ, de utilitate publică, constituită pe baza prevederilor Legii 21/1924, cu modificările ulterioare, personalitatea juridică fiindu-i recunoscută prin Sentința Civilă nr. 1966 din 07.08.1990 (dosar 1975/PJ/1990) a Judecătoriei Sectorului 1 București. Asociația este recunoscută oficial ca organism național de acreditare în temeiul OG 23/2009 cu modificările și completările ulterioare și în baza prevederilor Regulamentului (CE) nr. 765/2008 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 iulie 2008 de stabilire a cerințelor de acreditare și de supraveghere a pieței în ceea ce privește comercializarea produselor și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 339/93 și funcționează în baza Statutului RENAR, în coordonarea și sub supravegherea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here