Noi licitații pentru modernizarea infrastructurii și achiziția de tramvaie cu fonduri europene

0
438

Primăria Municipiului Iași continuă demersurile de reabilitare a liniilor și de achiziție de tramvaie noi. În Sistemul Electronic de Achiziții Publice au fost publicate două anunțuri prin care municipalitatea intenționează să contracteze lucrările de construcții (modernizarea liniilor de tramvai, modernizarea carosabilului și a trotuarelor etc.) aferente proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu” și, respectiv, achiziția a 16 tramvaie de circa 26 de metri.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu” vizează reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu, reabilitarea podului Ciurchi II și achiziția a patru tramvaie. Durata integrală de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea sa totală de 104.022.632 lei. Licitația lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice vizează doar executarea lucrărilor de construcții (fără achiziția celor patru tramvaie), are o prevedere bugetară de 45.035.176,97 lei și are ca termen de depunere a ofertelor ziua de 7 iunie.

Achiziția a 16 tramvaie de circa 26 de metri face obiectul unei proceduri de licitație care are ca termen de depunere a ofertelor ziua de 12 iunie și are o prevedere bugetară de 142.721.280 lei, fără TVA.

În ultima parte a lunii martie Primăria Municipiului Iași a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice încă două licitații pentru modernizarea infrastructurii de tramvaie cu fonduri europene.

Astfel, licitația pentru lucrările de construcții aferente proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” are ca termen de depunere a ofertelor ziua de 24 mai și are o valoare maximă de 44.356.437,96 lei, fără TVA. Proiectul general presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare tramvai pe trei tronsoane: Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, Piața Podu Roș – Intersecție cu bulevardul Primăverii și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora, precum și achiziționarea a cinci tramvaie. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea sa totală de 114.284.517,70 lei.

Licitația pentru lucrări din cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași – Reorganizarea circulației pe bulevardul Tudor Vladimirescu” are o prevedere bugetară maximă de 29.110.847,07 lei, fără TVA, și are ca termen de depunere

a ofertelor ziua de 30 mai. Proiectul general prevede execuția lucrărilor de construcții și instalații aferente liniei de tramvai intersecție Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu și achiziționarea a șapte tramvaie. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, iar valoarea sa de 113.742.261,72 lei.

Toate aceste proiecte au fost depuse spre evaluare și sunt în faza de precontractare pentru a fi finanțate prin Programul Operațional Regional – Axa IV „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” – Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Valoarea totală a celor trei proiecte majore este de 332.049.411,42 lei, fără TVA (circa 69,9 milioane de euro), iar valoarea cumulată a licitațiilor deja lansate este de 261.223.742 lei, fără TVA (aproximativ 55 de milioane de euro), diferența reprezentând cheltuieli legate de consultanță, proiectare, publicitate etc.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here