Comunicat EUROPOL: „Drumul spre IAD trece pe la POLIŢIE!”

0
506

În urma mediatizării cazului poliţistei din Paşcani (jud. Iaşi), care avea să-şi piardă viaţa în timp ce se afla în misiune, într-un „coşciug” pe patru roţi, reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor Europeni „EUROPOL” au emis un comunicat de presă.

Citeşte şi: Caz REVOLTĂTOR la Iaşi! O tânără a fost pe punctul de a-şi pierde viaţa în autospeciala POLIŢIEI, iar o altă persoană a murit

Iată ce dezvăluiri şocante au făcut sindicaliştii!

„Misiunile desfășurate de colegii noștri polițiști au devenit în ultimii ani un adevărat joc al morții, unde înainte de intrarea în serviciu, aceștia își fac cruce, pentru ca ”autospecialele” din dotare să  nu cedeze, să nu se dezintegreze  sau mai rău decât atât, aceștia să nu devină victimele incompetenței managerilor din Poliția Română. Puțini sunt cei care refuză să execute misiune cu autospecialele morții, majoritatea  dintre aceștia  acceptând riscul producerii unui incident chiar pe timpul desfășurării activității.

Colega și membra noastră de sindicat, Andrada Voicu, polițistă din cadrul IPJ Iași a avut curajul și puterea de a relata o parte din calvarul prin care trec zilnic polițiștii din toată țara. Cel mai probabil, drama prin care a trecut a determinat-o  să prezinte situația așa cum se întâmplă și nu sub forma unor comunicate seci și fără substrat pe care le emit birourile de presă din cadrul inspectoratelor de poliție  conducerea  IPJ este în permanență preocupată de creșterea nivelului de dotare a instituției și de îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților.

Sub aceste informări seci, managerii din poliție mimează ”preocuparea” față de problemele subordonaților și în același timp își manifestă servilismul față de Ministerul Afacerilor Interne, care  anual trimite câteva mașini  pentru fiecare IPJ, deși situația este critică pentru toate secțiile de poliție din țară. Mai mult decât atât, multe dintre mașini ajung  ca autospeciale de serviciu pentru anumiți șefi care trebuie să se deplaseze la chermeze și cumetrii.

După ce Andrada Voicu a ajuns la spital în stare critică în urma accidentului, aceasta și-a pierdut și tatăl, care a făcut infarct ca urmare a situației prin care trecea aceasta. Deși scena pare ruptă dintr-un roman polițist, aceasta este reală, iar asemenea situații se pot întâmpla oricărui coleg aflat în misiune. Această ieșire în presă a colegei noastre  sigur a deranjat multe minți odihnite care se preocupă zilnic de problemele polițiștilor, fapt pentru care noi, Sindicatul Europol, îi vom asigura tot sprijinul, vicepreședintele sindicatului, Ioan Cănărău fiind  la Iași  pentru susținerea acesteia”, au menţionat reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor Europeni „EUROPOL”.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!