FOTO-VIDEO: A fost semnat proiectul de reactualizare a studiului de fezabilitate al unui tronson din Autostrada Unirii

0
519

Joi, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a fost prezent la Iasi. Alaturi de domnia sa a mai fost prezent si directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, dar si reprezentantul firmei spaniole Ingineria Especializada obra Civil e Industrial. Scopul vizitei a fost acela de a semna contractul pentru reactualizarea studiului de fezabilitate  pentru segmentul de autostrada Targu Neamt – Targu Mures. Evenimentul s-a desfasurat in prezenta oficialitatillor locale in Sala Verde a Prefecturii Iasi, dar si ai societatii civile. In prezenta ministrului Transporturilor, directorul general al CNAIR) s-a semnat contractual cu reprezentantii firmei spaniole.

De precizat este faptul ca firma spaniola are datoria de a reactualiza studiul de fezabilitate facut pentru autostrada Marii Uniri inca din perioada 2009-2010.

Firma spaniola va incasa pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru portiunea Targu Neamt – Targu Mures  17,58 milioane lei fara TVA.

Ministrul a mai adaugat ca pe 30 iunie va fi lansata procedura de achizitie pentru proiectare si executie pe tronsonul Iasi – Ungheni si podul de peste Prut, iar pentru celelalt sector, Iasi – Targu Neamt, comisia de Prognoza va lansa saptamana viitoare licitatia de proiectare si executie.

Cum era de asteptat, ministrul transporturilor, a criticat ONG-urile care pun bete in roate marilor proiecte ce urmeaza a fi demarcate fara a avea motive intemeiate. Prezenti la eveniment, reprezentantii Asociatieii “Moldova vrea Autostrada” si-au manifestat partial multumirea despre acest pas important facut joi, la Iasi.

Totodata, ministrul a mai adaugat ca este foarte multumit deoarece la licitatia in urma careia a fost desemnata firma cu care s-a semnat contractul la Iasi, nu au fost contestatii. Razvan Cuc, fiind intrebat de catre jurnalisti cand vor putea fi vazute primele utilajele pe teren, acesta a spus ca nu poate face o estimare.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here