FOTO: Un tânăr cu spirit civic! A înapoiat borseta plină cu bani unui nemţean

0
609

Un tânăr a găsit într-un parc o borsetă în care se afla suma de peste 4.700 de lei, carduri bancare şi acte personale. Acesta nu a stat mult pe gânduri şi a plecat “glonţ” la Poliţie, unde le-a predat. Vlad Pintilie a mărturisit reporterilor Jurnalul Ieşean (www.jri.ro) că nu s-a gândit nicio clipă să plece cu suma de bani, aproape o mie de euro. “Mă plimbam prin parcul Târgu Cucu când am găsit borseta cu pricina. Nu am stat pe gânduri şi am predat-o la Poliţie, la Secţia 3. Când am dat să cobor scările instituţiei, am fost strigat de către poliţist că a ajuns şi persoana care şi-a pierdut bunul. Mă bucur că am putut face o faptă bună şi îi îndemn şi pe ceilalţi cetăţeni să procedeze la fel!”, a exclamat pentru Jurnalul Ieşean (www.jri.ro) Vlad Pinilii, tânărul erou, din Iaşi. Tânărul cu spirit civic este absolvent al Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil”, din Iaşi.

Bani pentru operaţia mamei

Contactat de reporterii Jurnalul Ieşean (www.jri.ro), Romeo Grigore, persoana care şi-a pierdut borseta cu bani în centrul iaşului a precizat că banii erau pentru operaţia de cataractă a mamei sale, la Centrul “Providenţa”, din CUG. Acesta a observat lipsa banilor abia când a ajuns la recepţia spitalului. “Am avut mare noroc de acest tânăr, care se plimba cu bicicleta prin parc. Nu ştiu ce m-aş fi făcut dacă nu era el. Am venit cu mama, din localitatea Tarcău, judeţul neamţ pentru a se opera de cataractă. Acei bani erau pentru acest scop. Îi mulţumesc foarte mult pentru gestul făcut!”, a mulţumit Romeo Grigore, persoana care şi-a uitat borseta plină cu bani, în parc. Romeo Grigore este originar din localitatea nemţeană Tarcău, dar lucrează în orajul Bicaz. Potrivit edilului localităţii Tarcău (judeţul Neamţ), Iulian Găină, familia Grigore nu o duce prea bine. Romeo are un frate cu handicap, iar mama suferă de cataractă. Pentru a face rost de bani, bărbatul se ocupă cu taximetria în oraşul Bicaz.

FELICITĂRI!

Reprezentanţii Inspectoratului de poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi au doar cuvinte de laudă la adresa tânărului erou. Vlad a primit felicitări şi de la poliţiştii prezenţi, dar, cel mai probabil, va primi şi o distincţie din partea şefului IPJ. Totodată, oamenii legii, îi îndeamnă pe toţi cetăţenii să procedeze la fel într-o astfel de situaţie. Nu se ştie niciodată câte vieţi stau în baza acelor bani.

Sursa foto: Atenţie Poliţia Iaşi

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here