Comunicat USLIP: MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE CALCĂ ÎN PICIOARE LEGI, HOTĂRÂRI JUDECĂTOREȘTI ȘI PROPRIILE NORME

0
262

Ministerul Educației Naționale a transmis cǎtre Inspectoratul Școlar Județean Iași doar 37,6% din suma solicitatǎ în conformitate cu ceea ce a rezultat din calculul hotǎrȃrilor judecǎtorești pentru plata dobȃnzilor legale. Mai exact, ISJ IAȘI a solicitat cǎtre MEN sume defalcate pentru plata dobȃnzilor remuneratorii – 15.800 mii lei, respectiv penalizatoare – 27.000 mii lei.

99% din hotǎrȃrile judecǎtorești pronunțate la nivelul județului Iași fac referire la plata dobȃnzilor legale, care în accepțiunea instanțelor, implicǎ și plata dobȃnzii penalizatoare. Sunt ignorate cu bunǎ științǎ dispozițiile hotǎrȃrilor judecǎtorești,       într-un dispreț profund fațǎ de cei care așteaptǎ de 6 ani, punerea în platǎ a drepturilor bǎnești cȃștigate în instanțǎ.

Ministerul Educației Naționale a transmis cǎtre ISJ Iași doar suma aferentǎ dobȃnzilor remuneratorii, în concret, 15.800 mii lei.

USLIP IAȘI ia în calcul formularea unor plȃngeri penale la instanțele competente în acest sens, împotriva funcționarilor și demnitarilor din MEN, care prin interpretǎri și acte emise submineazǎ autoritatea judecǎtoreascǎ și încalcǎ principiul separațiilor puterilor în stat, erijȃndu-se atȃt în puterea judecǎtoreascǎ, cȃt și legislativǎ.

USLIP IAȘI va sesiza comisarii europeni competenți cu privire la abuzurile referitoare la încǎlcarea dispozițiilor din legislația europeanǎ și naționalǎ de cǎtre funcționarii și demnitarii din Minsiterul Educației.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here