Comunicat Marius Bodea: ”Primăria a fost confiscată, OFICIAL, de mafia imobiliară!”

0
449

Deputatul Marius Bodea atrage atenția că primarul PSD al Iașului a impus ca Arhitect-Șef în Primăria Iași un apropiat al grupării samsarilor imobiliari care au distrus ireversibil zone ale orașului nostru, personaj  care nu poate servi interesul public, fiind implicat direct în relații de afaceri cu această grupare.

Sper din toată inima ca oamenii responsabili din orașul nostru, care înțeleg ce importantă este funcția de Arhitect-Șef într-o comunitate, să ia atitudine la această situație revoltătoare. Nu poate fi Arhitect-Șef al Iașului dl. Alexandru Mustiață, cel care a vândut un teren  cu 100.000 de euro  unui samsar imobiliar, care a construit ilegal două blocuri în Iași. Totodată, nu poate fi arhitect-șef al orașului Iași un personaj care a semnat proiecte urbanistice care au distrus ireversibil fața orașului, multe contestate de ieșeni ieșeni.  Nu putem pune lupul paznic la oi.

Nu se poate accepta ca aceasta funcție publică fundamental importantă să fie ocupată de un personaj fără nicio experiență în acest domeniu, care nu poate prezenta un minim portofoliu de lucrări care să îl recomande! Este strigător la cer dacă Ordinul Arhitecților din România nu ia atitudine împotriva acestei scandaloase numiri, fiind realmente o jignire la adresa acestei importante bresle! Iașul nu este oraș de lumea a treia, domnul Primar! Nu se poate accepta un asemenea personaj care s-a aflat într-un permanent conflict de interese, fiind semnatar al unor autorizații de constructii ale Primăriei și apoi inspector al ISC Iași trimis să verifice ce a făcut tot el.

Este o cedare inacceptabilă a primarului PSD Mihai Chirică, în fața celor care, prin acțiunile lor, au distrus viețile a sute de oameni acolo unde au construit haotic și cu încălcarea legii„, a spus Marius Bodea.

Marius Bodea atrage atenția că haosul din urbanism este confirmat și de ”caruselul” numirilor și demiterilor de către Mihai Chirica.

Primarul Iașului a numit provizoriu 7 arhitecți-șefi în 4 ani. Acum a numit definitiv cea mai „urât mirositoare”  variantă.  Instituția Arhitectului Șef este direcția pe care își dorește să o controleze personal, unde să ia decizii personal pentru că are datorii față de samsarii imobiliari din jurul său. Acum, prin ocuparea funcției de arhitect-șef de către dl. Mustiață, consider că mafia imobiliară a confiscat, oficial, politica de dezvoltare urbanistică a orașului”, a conchis Marius Bodea.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here