Tabăra „Micii meșteri din Copou”

0
441

Tabăra de creație populară „Micii meșteri din Copou”, ajunsă la cea de-a XII-a ediție, se va desfăşura în perioada 17 – 22 iunie 2019, în Parcul Expoziţiei din Iași. Evenimentul este organizat de Asociatia „Art – Mesteșugurile Prutului”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, Asociatia Dialog pentru Dezvoltare (ADD) Iasi, ASIM Iași, Asociația ROIS Iasi, Centrul de Informare Turistică Iași.

Amplasată într-un spațiu emblematic al Iașului, vizavi de Grădina Botanică, tabăra a devenit un reper, atât pentru meșteri, care se reunesc pentru a promova obiceiurile și tradițiile zonei din care provin, cât și pentru elevii dornici să descopere secretele unor meșteșuguri captivante.

Programul se adresează unui număr de 100 de elevi cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani, care vor fi îndrumați de meșteri populari consacrați, membri ai Asociației „ART – Meșteșugurile Prutului” sau colaboratori, în următoarele meşteşuguri populare româneşti:

  1. Măști tradiționale – Stan Dănuță, Zăicești-Botoșani
  2. Cioplitură în lemn – Sonia Apalaghiei, Hulub- Botoșani
  3. Olărit – Cristian Munteanu, Roșu – Iași
  4. Semne cusute pe ie – Ema Pavăl, Suceava
  5. Țesut la gherghef – Daniela Ivănușcă, Todireni – Botoșani
  6. Podoabe din mărgele – Elena Nechifor, Suceava
  7. Podoabe croșetate – Maria Vasiliu, Tg. Neamț – Neamț
  8. Pielărit – Smaranda Cozmîncă, Iași
loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here