Conferința Națională „Familia în societatea contemporană”

0
1103

UPDATE 08 iulie 2019:  Cei peste 100 de specialiști din domeniul social din toată țara care au participat la eveniment au analizat problemele actuale cu care se confruntă instituția familiei și au identificat soluții care să prevină excluziunea socială a membrilor ei.

Dintre temele abordate s-a remarcat cea referitoare la migrație, fenomen care afectează familia românescă. Conform ultimului raport din 2018 al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) numărul copiilor care au unul sau ambii părinți plecați în străinătate a ajuns la 92.027.

„Ne dorim să atragem atenția asupra provocărilor cu care familia se confruntă în societatea contemporană și să identificăm soluții comune pentru promovarea relațiilor umane, care conferă cadrul necesar funcționalității optime a familiei și a societății în ansamblul ei”, a declarat la finalul conferinței Roxana Necula, președintele Sucursalei Teritoriale Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR).

Evenimentul a fost organizat de  Sucursala Teritorială Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România și  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.

Camelia Radu

 

Palatul Culturii Iaşi va gazdui Conferința Națională „Familia în societatea contemporană”, eveniment ce se va desfaşura la data de 6 iulie 2019 (sâmbătă), in intervalul orar 09.00 – 15.00.

Organizatorii workshop-ului sunt: Sucursala Teritorială Iaşi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.
Partenerii acestui eveniment sunt:Asociația Pro Roma, Asociația Studenților și Absolvenților de Teologie Ortodoxă Asistență Socială din Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” Iași, Specializarea Asistență Socială, Editura Lumen, Asociația Afect, Palatul Culturii Iași, Asociația Aproape de Oameni A.D.O.
Participarea se va confirma pe adresa de email: [email protected] până la data de 4 iulie 2019.
Motto-ul evenimentului este „Fiecare asistent social este un COPIL şi are o FAMILIE”.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here