O primărie din judeţ se preocupă de copiii cu rezultate bune la şcoală

0
655

O primărie din judeţul Iaşi  desfăşoară în această perioadă un proiect pentru copiii care au obţinut rezultate bune la învăţătură. Anul acesta, aproximativ 60 de elevi ai claselor V-VIII din comuna Victoria vor beneficia de tabere la mare în lunile iulie şi august.

Aşa cum se obişnuieşte în fiecare vară, comuna Victoria organizează şi anul acesta tabăra la mare pentru elevii din comună, care au obţinut rezultate bune la învăţătură. Tabăra se adresează elevilor din clasele V-VIII şi se va desfăşura în două serii. Elevii beneficiari pot proveni din orice şcoală, singura condiţie fiind ca domiciliul lor să fie pe comuna noastră”, a declarat Daniel Creţu, primarul comunei Victoria.

Administratia locala  implementează în această luna si in urmatoarea proiectul „Victoria se educă”, prin care sunt organizate tabere pentru elevii din comună, având o valoare de aproximativ 500 mii lei cu finanţare prin Programul Operațional Capital Uman (POCU). Astfel, primăria urmăreşte prin acest program să organizeze opt tabere la mare şi şapte la munte pentru copiii din comună.

Prin acest proiect se urmăreşte reducerea şi prevenirea abandonului şcolar timpuriu şi promovarea accesului egal la învăţământul preşcolar, primar şi secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învăţare formale, non-formale şi informale pentru reintegrarea în educaţie şi formare. Perioada de desfăşurare a taberelor este 1 august 2019 – 31 decembrie 2020. La nivelul comunităţii, nivelul de sănătate şi de pregătire al copiilor participanţi va fi îmbunătăţit, aceştia fiind mai motivaţi, mai activi şi mai implicaţi, atat în procesul educaţional, cât şi în comunitate. Acesta va fi efectul programelor educative, al celor de tip afterschool, al activităţilor recreative desfăşurate prin accesul crescut la dotări sportive cât şi prin organizarea de tabere. Taberele se vor organiza în perioada de vacanţă şcolarăa mai spus primarul Daniel Creţu.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here