Programul „NEXT STEP”: absolvenții UAIC susțin traininguri de carieră pentru actualii studenți

0
526

Absolvenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se vor putea implica în formarea actualilor studenți printr-un concept nou de traininguri, creat de Biroul Alumni și inserție pe piața muncii. Începând din această vară, studenții interesați vor putea participa la programul „NEXT STEP. Traininguri realizate de alumni UAIC”, care implică diferite activități de orientare profesională, susținute de foști studenți ai UAIC, actuali profesioniști în domeniile lor de activitate. Trainingurile vor aborda diverse teme, cum ar fi adaptarea la o echipă nouă, abordarea posibilităților multiple de carieră și cum să își construiască o bună imagine în mediul online. Activitățile vor avea loc atât la sediul companiilor, cât și în campusul UAIC.

Astfel, miercuri, 10 iulie, de la ora 14:30, studenții vor putea participa la sediul companiei Capgemini la trainingul pe tema „Cum îmi realizez un CV creativ”, realizat de Teodora Todirică – absolventă a programului de Master Strategic Human Resource Management in Europe (FEAA), în prezent Recruiter în cadrul Capgemini și Miruna Cotaie, absolventă a specializării de Licență, Relații internaționale și studii europene (FSSP), în prezent Recruiter & Induction Trainer în cadrul Capgemini. Înscrieri aici: www.bit.ly/nextstep-uaic

Trainingurile se vor desfășura sub conceptul „Next Step. Traininguri realizate de Alumni UAIC” și au fost gândite ca urmare a interesului ridicat al comunității de absolvenți de a se implica în viața universității, împărtășind celor care acum sunt în amfiteatre din experiența și cunoștințele lor. Pentru studenții participanți, experiența va avea duble beneficii – atât prin informațiile pe care le vor dobândi, cât și prin posibilitatea de a vizita o companie, a simți pulsul real al vieții după facultate și a înțelege direct de la sursă cum gândesc și ce evaluează angajatorii la viitorii lor colegi.

„Conceptul a fost deja testat printr-o sesiune de training dedicată introducerii în utilizarea corectă a platformei online LinkedIn, susținută de Elena Marciuc, absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, în prezent specialist în recrutare la compania Endava. Participanții au fost extrem de încântați de experiență și de interacțiunea cu trainerul la sediul companiei, ceea ce ne-a confirmat că putem să extindem ideea și spre alte companii și alte teme interesante pentru studenți”, a declarat Șerban Vornicu, coordonatorul Biroului Alumni și inserție pe piața muncii al Serviciului pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni.

Temele care vor fi propuse pentru a fi susținute de către absolvenți sunt complementare cu atelierele gratuite oferite deja de consilierii în carieră ai Universității și vor acoperi subiecte precum:

  1. Cum mă pregătesc de interviu (vor fi incluse și simulări practice)
  2. Cum fac networking în mediul de business
  3. Imaginea mea în mediul online – cum evaluează recruiterii candidații în mediul online
  4. Cum abordez oportunitățile multiple de carieră
  5. Cum mă adaptez în echipă într-un proces de Induction
  6. Ținuta mea business/ business-casual. Cum o creez și cum mă prezint în contexte oficiale
  7. Am deja un prim job. De ce este important să îmi închei studiile universitare la timp? – discuție tip panel

„Acest concept de traininguri NEXT STEP este primul pas în concretizarea strategiei de a implica absolvenții universității în educația non-formală a studenților noștri. Astfel, vizăm conectarea absolvenților cu actualii studenți ai universității și implicarea acestora în programe educaționale, ca speakeri la evenimente sau ca traineri, prin realizarea unor workshop-uri specializate ori de pregătire pentru realitatea din piața muncii”, a precizat prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public.

La traininguri vor participa, cu prioritate, studenții înscriși în cadrul proiectului Expert (detalii și înscrieri, aici), însă fiecare sesiune este deschisă întregii comunități de studenți UAIC, în limita locurilor disponibile.

Programul „NEXT STEP. Traininguri realizat de alumni UAIC” face parte din componenta de activitate Alumni Education și este dezvoltat de Biroul alumni și inserție pe piața muncii, din cadrul Serviciului pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni, cu sprijinul și implicarea directă a membrilor Comunității Alumni UAIC.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here