Colegiul „Mihail Sturdza”-partener în formare profesională în calificări deficitare

0
439

Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” este unul dintre cei 5 parteneri (alături de instituții din Germania, Spania, Bulgaria si Croația) în proiectul european ERASMUS+, coordonat de Basaksehir Mesleki Egitim Merkezi din Turcia, cu titlul ” Îmbunătățirea competențelor CNC și CAD-CAM în concordanță cu necesitățile industriei la centrele de prelucrare verticală CNC”.

Proiectul, extrem de important pentru formarea profesională în calificări deficitare, de operatori echipamente cu comandă numerică, are o durată de 30 luni și urmărește îmbunătățirea calității formării profesionale în acord cu nevoile sectorului tehnic. În cadrul proiectului se va crea o platformă e-learning pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor dobândite online de operatorii în CNC-CAD-CAM. Aceasta va putea fi folosită ca resursă educațională importantă atât în cadrul programelor de formare profesională inițială în școlile VET, cât și în programele de învățare pe tot parcursul vieții.

În perioada 01-04 iulie 2019, două cadre didactice de la Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza” Iași au participat la cea de-a doua întâlnire de lucru transnațională organizată de partenerul de proiect, EureCons Förderagentur GmbH, în Augsburg, Germania. În cadrul acestei activități s-au prezentat rezultatele obținute în prima etapă de lucru a proiectului, un raport de țară și un articol privind formarea în CNC-CAD-CAM în Europa. De asemenea, s-au stabilit  coordonatele sarcinilor partenerilor pentru următoarele etape de lucru ale proiectului pentru dezvoltarea platformei e-learning pentru formarea competențelor în CNC-CAD-CAM în Europa.

Rezultatele proiectului vor constitui un model de educație continuă care să răspundă nevoilor industriei și, de asemenea, vor asigura o actualizare a competențelor profesionale necesare, în conformitate cu cerințele domeniului tehnic, în continuă schimbare și retehnologizare.

 

 

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here